Свързани новини

08.02.2013 11:50

Счупено ребро на подсъдим отложи с месец делото Октопод

Видян 763 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото „Октопод" бе отложено за 6 март. Причина за отлагането стана отсъствието на подсъдимия Цеко Йорданов, който е паднал в банята и има счупено ребро и плеврален излив.


На днешното заседание трябваше да бъдат разпитани треньорката на „златните момичета" Нешка Робева и художникът Светлин Русев. Последният се яви в съдебна зала, за разлика от Робева, която се оказа служебно ангажирана.


Робева щеше да бъде разпитана по делото срещу Алексей Петров и компания. Името й „изплува" от показанията на един от основните свидетели по „Октопод"-а Георги Цветанов, който я набеди, че е припечелвала от лихварска дейност.


През февруари 2012 година той разказа пред съдия Румяна Ченалова, че е взел пари от Нешка Робева, като всеки месец плащал по 2% лихва. Сега, година по-късно, Робева трябва да се яви в съдебна зала, за да внесе яснота познава ли Алексей Петров и Георги Цветанов, както и да избистри какви са били взаимоотношенията им.


При разпита Цветанов заяви, че е получил 100 хиляди долара от Робева, за да стане акционер в застрахователната компания на Петров. След време обаче той отказал да ги върне. Робева се обърнала за помощ към Алексей Петров.


Бившата барета влязъл в ролята на "бирник" и заплашил Георги Цветанов, че "ще му извади зъбите с клещи", ако не се разплати. Част от дълга впоследствие бил върнат под формата на картини, чиято стойност възлиза на милиони левове.


Цветанов така и не изясни откъде се е сдобил със „златната колекция", но е факт, че покрай нея беше замесено и името на проф. Светлин Русев, който също трябваше бъде препитан по време на днешното заседание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец