Свързани новини

07.02.2013 10:17

ЕП осъди нападението срещу Доган, притеснен за съдебната власт у нас

Видян 1481 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЕП категорично осъжда опита за нападение срещу Ахмед Доган. Това заяви еврокомисар Кони Хедегор по време на дебат за свободата и върховенство на закона в България – част от пленарната сесия в Европейския парламент, предаде кореспондентът на бТВ.

Хедегор посочи, че въпросът с опита за покушение срещу Доган е вътрешен за страната ни, но подчерта, че българските институции трябва да разследват внимателно случая и да подведат под отговорност виновните за него. Тя изтъкна, че всеки подобен инцидент е „недопустимо посегателство върху правовата държава в Европа”.

От своя страна Греъм Уотсън, председател на Европейските либерали и демократи, изрази притеснения за състоянието на съдебната власт в България във връзка с повдигнатото обвинение за хулиганство срещу Октай Енимехмедов.

„Винаги сме имали притеснения за съдебната власт в България и докладът на ЕК от юли отново подчерта тези притеснения”, заяви Уотсън по време на обсъждането, посветено на страната ни.

Британецът Джефри ван Орден, който в предприсъединителния период беше докладчик за страната ни, каза, че е разочарован, че много от тогавашните слабости съществуват и днес. Незабавно му бе потърсена сметка от негов сънародник, от евроскептичната Партия на независимостта "Защо тогава е препоръчал България да се присъедини към ЕС".

Джерард Батън пък допълнесе към дебата с коментар, че българите искат да избягат от родината си, защото тя е залята от бедност и корупция и предложи да ни бъдат спрени еврофондовете.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!