Свързани новини

06.02.2013 11:00

Тв рекламите вече ще са по-тихи

Видян 1439 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оглушителните тв реклами, които карат зрителите спешно да сменят канала, за да спрат кресливите клипове по време на сериала, утихват, предаде Дартснюз.


Рекламодатели, тв оператори и комуникационни агенции подписват споразумение за намаляване на звука им под патронажа на Съвета за електронни медии. СЕМ е домакин на срещата, на която параф под документа слагат представители на Асоциациите на българските радио и телевизионни оператори, на рекламодателите и агенциите.

Именно СЕМ още през август миналата година настоя тв рекламите да бъдат с намален и поставен в нормални граници звук. Шефът на регулатора Георги Лозанов предложи тогава на депутатите от медийната комисия да включат текста в готвения законопроект за защита на потребителите.

“В нашето законодателство не е уреден този въпрос. Оставен е като технически параметър на свободния избор на операторите. Има оплаквания от по-възрастните зрители, че това е стресиращо, пречи на нормалната комуникация, кара те да превключиш канала. Този въпрос трябва да бъде регулиран. Такава регулация имаше и в други държави – в Германия, където имаше голям дебат, и в Америка имаше дебат. Да нямаш усещането, че има някаква агресия – шумова, при рекламите по отношение на теб, когато гледаш телевизия”, мотивира се тогава Георги Лозанов.

Проект за изменение в Закона за защита на потребителите бе внесен в парламента с цел децибелите на рекламните блокове да намалеят. По подобна директива се работи и в Европарламента.

През декември 2012 г. в САЩ бе приета нова регулация, която забрани в рекламните паузи силата на звука да е по-голяма, отколкото в останалата част от програмата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог