Свързани новини

05.02.2013 16:23

ЕП обсъжда България в сряда

Видян 1143 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите от Европейския парламент обсъждат в Страсбург в сряда свободата и върховенството на закона в България със Съвета и Комисията.


Днес беше последният срок, в който това предложение на председателя на групата на Алианса на либералите и демократите в Европарламента Ги Верхофстад можеше да бъде утвърдено или отхвърлено.
Предложението имаше подкрепата на групата на социалистите и демократите.
По-рано миналия месец Верхофстад съобщи, че предложението му е свързано с нападението срещу председателя на ДПС Ахмед Доган 19 януари. „Подобно нападение срещу председател на партия поставя по-широкия въпрос за състоянието на демокрацията в България“, поясни тогава той.
Очаква се да бъде обсъден и европейския бюджет за 2014-2020 г.


В сряда за първи път от своето избиране ЕП ще посети френският президент Франсоа Оланд. Той ще се срещне с председателите на парламента, на ЕК и на отделните групи, с които ще разговаря за новия бюджет на ЕС, за eврозоната и икономическата криза.
В устния доклад на Еврокомисията за България, който е обсъден на работно ниво в Съвета на ЕС, отново ни порицават за реформите в съдебната система. Говорителят Марк Грей потвърди, че е била направена устната оценка за България по механизма за сътрудничество и проверка. Той уточни, че комисията няма практиката да дава детайли за това, което се е обсъждало на неформалните работните срещи по темата, но все пак даде някои подробности за нея. Грей посочи, че българските власти са наясно с препоръките от летния доклад и голяма част от тях се запазват. По думите му остават редица процеси, по които трябва да се свършат още неща, като даде за пример специализираните съд и прокуратура, чиято цел е да се борят срещу организираната престъпност, както и комисията за предотвратяване на конфликта на интереси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...