Свързани новини

04.02.2013 17:24

Британците: Имигрантите = 1 млн. лири седмично

Видян 2037 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британците съвсем се оляха в кампанията си срещу имигрантите. Според най-новите писания в пресата на Острова страната дава 1 млн. лири седмично за помощи на децата на имигрантите. "Тази помощи са взети от британските семейства", алармира вестник "Дейли Мейл". Според изданието сметката щяла да набъбне, когато българите и румънците получат свободен достъп до пазара на труда във Великобритания от догодина. Изданието твърди, че е абсурдно да се пращат пари до страни като Полша, когато самите британски семейства имат нужда от тях.


Общо 24 082 деца са се възползвали от системата за помощи, повечето дори не живят във Великобритания, обяснява вестникът, като се възмущава, че в много малко страни от ЕС има подобна практика, както на Албиона. Помощите са за имигранти, които са се преместили във Великобритания, но са оставили отрочетата си в родината. Когато пристигат във Великобритания, те веднага се регистрират в HM Revenue & Customs, за да се въползват от помощта. Парите им се изплащат на родителите, като децата изобщо не е нужно дори да са посещавали кралството.


Не е редно новодошлите имигранти от самото начало да имат достъп до социалните помощи във Великобритания. Тази възможност трябва да им се отваря чак след 5-годишен престой, по време на който те ще са си плащали данъците в тази държава, казва лидерът на Партията за независимост Найджъл Фараж, който е и евродепутат. Той става известен с позицията си, че българите щели да се преселят масово в Англия през януари 2014. Той твърди, че позицията му не е свързана с ксенофобия, а е чисто практическа и базирана на факти.  А те са, че 30-е милиона българи и румънци са сравнително бедни, каквито са били и 40-е милиона поляци през 2004-а - от които половин милион вече са в Англия.


"Моето послание към българите не е враждебно. Посланието ми е, че Великобритания отдавна страда от сериозна безработица сред младите - в момента тя е 22 %. Просто не е възможно да отворим вратите си безусловно", добави Фараж.


„Да, вероятно има квалифицирани българи, които се чувстват дискриминирани. На тях искам да кажа твърдо, че не ние ги дискриминираме. Нашата партия иска квалифицирани работници да идват, да работят и да си плащат данъците. Това, с което Великобритания не може да се справи обаче, е въпросният неограничен брой на неквалифицирани хора", каза още британският политик.


„Аз силно съм се старал да не демонизирам българи, румънци или поляци, но ще продължавам да твърдя, че трябва да действаме в полза на собствените ни национални интереси, а е очевидно, че не е в наш интерес да отпускаме социални помощи на хора, които не са били в страната ни поне пет години'.


Фараж заяви още, че друг елемент, който го притеснява, е, че ако се отворят вратите, има голяма вероятност някои от лошите хора да дойдат заедно с добрите.


„Честно казано, ние не ви искаме лошите хора. Сигурен съм, че и вие не ги искате, но ние със сигурност не ги искаме! А според европейските закони, ако лошите ви хора дойдат в Англия и извършват престъпления, ние нямаме право да ги депортираме. А това е пълна лудост и поредният аргумент, който показва защо не искаме.


“Аз не определям всички българи като престъпници, но сам знаете, че в България има голям проблем с организираната престъпност и аз не искам това да се превърне и в наш проблем", завършва Фараж.


Всяването на паника от страна на британското правителство относно неизбежен наплив от български и румънски имигранти може да изложи на опасност опита на премиера Дейвид Камерън да договори нови отношения с Европа. Това предупреди външният министър на България, пише вестник „Индипендънт”.


Николай Младенов каза, че посоката, в който дебатът относно българите, идващи да живеят и работят във Великобритания, се насочва, „определено ще угнети ентусиазма” за сътрудничество между двете страни.


Съгласно правилата на ЕС гражданите на двете страни ще получат пълни права да живеят и работят в Обединеното кралство в края на декември 2013 година.


Младенов обаче посочи, че скандалът относно имиграцията може да има други усложнения, като Камерън може да загуби подкрепата на източноевропейските страни в предоговарянето на отношенията си с ЕС.


Българските и румънски работници по-скоро биха отишли в други европейски страни, когато бъдат вдигнати ограниченията на трудовия пазар от началото на следващата година, каза българският външен министър Николай Младенов. Според него те биха предпочели Германия, Испания или Италия, тъй като неговата страна има по-силни бизнес връзки с тези страни. Той посочи, че има опасност страховете относно вълната имигранти във Великобритания да „угнетят” връзките с България, пише вестник „Дейли мейл”.


В същото време румънският посланик в Обединеното кралство Йон Джинга заяви, че много имигранти вече са заобиколили ограниченията, като се представят за самонаети и намират работа в сектори, като строителството.


Двамата политици бяха интервюирани от Дермът Мърнаган на фона на опасенията, че когато забраната, наложена на имигрантите да работят на Острова изтече в началото на следващата година, хиляди ще пристигнат в търсене на работа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни