Свързани новини

04.02.2013 10:21

Как шистовият газ убива Западна Вирджиния

Видян 1761 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Покъртителни снимки за нарушенията при добива на шистов газ в Западна Вирджиния , САЩ, публикува местната природозащитна общност.


Фотосите са направени през 2009 и 2011 г., когато в България все още  се говореше за евентуалния добив на шистов газ у нас от американската компания “Шеврон”.


От находищата във Вирджиния личи, че са налице нарушения на правилата за добив на неконвенцианално гориво, каквото е шистовия газ. Според местните, добивът на шисти и тежките следи върху природата в щата са налице – според тях попадналите в кадър ефекти като замърсени реки и изсечени гори са дело на компанията за добив „Марселъс“, предаде агенция Пик.


Кадрите са на доброволческата инициатива Програмата за местни ферми в Западна Вирджиния. Целта й е да осигури възможности за природозащитната общност, като проучи какво е въздействието върху околната среда от сондажите за шистов газ в този щат.


Инициативата включва доброволна покана към академични изследователи, журналисти, учени и адвокати в областта на околната среда и обществения ред и обществени застъпници в областта на здравеопазването, които да се занимават с проблемите със замърсяванията от находищата на компания „Марселъс“ (Marcellus Shale Gas).


Земевладелци от щата, живеещи до находищата, се включиха в програмата, като осигуряват достъп в местните ферми на изследователите.


Чрез управлявана база данни на земевладелците в целия щат, програмата служи и за връзка между природозащитната общност и тези, които търсят подходящи собственици на земя, които могат да им предоставят места за проучвания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец