Свързани новини

30.01.2013 12:03

"Белене" влиза в парламента до седмици

Видян 1411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След историческо броене на бюлетини на първия демократичен референдум, ЦИК оповести точния брой на гласоподавателите от неделя. 20,225%, или 1 405 463 души са дали вота си на въпроса за ядрената енергетика. 851 757 са посочили, че искат развитието на икономиката чрез нова АЕЦ, което е повече от половината от броя на участвалите. Това гласи решението на ЦИК. Решението е на база обобщените данни от гласуването в цялата страна, включително и в дипломатическите и консулските представителства на България. Резултатите подлежат на обжалване в 7-дневен срок от обявяването им пред Върховния административен съд. С рекордното забавяне на преброяването настъпи пълен хаос сред партиите, които само предполагаха дали валидните бюлетини ще минат 20-процентовия праг за обсъждане в парламента.


До няколко седмици темата за АЕЦ "Белене" ще влезе за обсъждане в парламента, след като вчера стана ясно, че активноста на референдума е прескочила 20-процентната бариера. Това съобщиха депутати от ГЕРБ. Срокът ще бъде съкратен, въпреки че взаконно установеният срок е до три месеца след внасяне на предложенията. Според депутата от ГЕРБ Красимир Ципов трябва да бъде обсъдена и идеята за сериозни промени в закона за пряко участие на гражданите във властта.


Това, което се прокрадва в общественото пространство за значителни промени в закона, касаещи и праговете за подписка и задължителността на референдума, трябва да бъдат обсъдени внимателно. Нека все пак да се анализират резултатите от този референдум, коментира Ципов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне