Свързани новини

29.01.2013 17:03

София или Чикаго?

Видян 1249 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София буквално се превърна в гангстерски квартал на Балканите, в който през ден има престрелки, атентати и масови семейни убийства. Ситуацията в българската столица може да се сравни по стил с гангстерския мор на Коза Ностра в Чикаго между двете световни войни и срамната слава, която Ал Капоне носи на щата. След опита за убийство на лидера на ДПС Ахмед Доган в НДК, българските служби за сигурност проспаха и как  посред бял ден в центъра на София, без никакви пречки, неизвестни стрелци гръмнаха от таванска стая обвинения в престъпна група Златомир Иванов – Баретата. Всички налични служби за пореден път изложиха човешки живот на опасност и по традиция бяха хванати по бели гащи. МВР, ДАНС, ГДБОП и охраната на Съдебната власт, под чиято опека с четири куршума беше прострелян Баретата, не можаха да предотвратят поредния атентат. Въпреки че вътрешният министър похвали, че е стегнал редиците след взрива на летище Сарафово, престъпниците отново се изнизаха под носа на службите за сигурност. Вместо да се организират и да помогнат на гражданите, блокираха за часове центъра и създадоха допълнителен хаос и паника сред хората. Стреляно е от сградата срещу Съдебната палата, където има предимно адвокатски кантори, малко след стрелбата лумна пожар на последния етаж. Засега от МВР работят основно по версията, че снайперистите са стреляли от последния етаж, след което са запалили стаята, за да прикрият следите си. Мястото, откъдето вероятно е направено покушението, е удобно за бягство, тъй като сградата има 5 входа, от които снайперистите са могли да се измъкнат моментално. Трафикът в района на Съдебната палата се отпуши 4 часа след атентата. Минути след инцидента на пешеходния булевард пристигнаха 4 пожарни коли, които запушиха движението от всички страни, въпреки че огънят вече беше потушен. Изнервени пътници слязоха от блокираните трамваи и отидоха да се разправят с полицаите защо не пропускат градския транспорт. Те безмълвно ръкомахаха с палките и се опитваха да регулират кошмарното движение в центъра на София.


Златко Баретата беше задържан през 2009 г. заради съмнение в ръководенето на организирана престъпна група. Неофициално името му се свързва с убийства, атентати и трафик на дрога. Той е арестуван неведнъж по подозрения за участие в незаконна дейност, но досега винаги е пускан на свобода от съда. От опозицията веднага атакуваха бездействието на службите. Бившият вътрешен министър Румен Петков очаква заради слабата организация в МВР случаят с Баретата да последва съдбата на мощния взрив в Сарафово и покушението срещу Доган, чиито инициатори най-вероятно няма да бъдат разкрити.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.