Свързани новини

29.01.2013 15:19

Борисов иска оставката и на Рангел Гюров

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На среща с Американската търговска камара премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на Изпълнителния съвет на фонд „Научни изследвания" Рангел Гюров. По думите му, до две седмици, образователното министерство и фонд “Научни изследвания” ще бъдат конструирани наново, предаде Дартснюз. Припомняме, че в понеделник управителят на Фонда "Научни изследвания" Христо Петров подаде оставка.


Гюров днес е бил на работата във фонда, където служители се разбунтували срещу него. Чиновниците там били недоволни, че заради скандалите ще бъдат уволнени и те.

Премиерът заяви на среща с Американската търговска камера, че след министър Сергей Игнатов ще си отидат всички, които са свързани с корупция във ведомството. Според премиера ще бъдат сложени нови хора, които ще изпалзват парите , за да правят наука.

Вчера премиерът Бойко Борисов поиска и получи оставката на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Причината за кардиналната стъпка стана именно проверка във фонд „Научни изследвания", която констатира над 60 нарушения.
В края на миналата година учени излязоха на протест заради класирането на проекти по неясни критерии и с участието на хора, близки до управата на фонда, предаде дарик. При двете изслушвания в парламентарната образователна комисия обаче Игнатов защити ръководството на фонда и проведения конкурс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион