Свързани новини

28.01.2013 12:53

Управителят на Фонд Научни изследвания подаде оставка

Видян 1046 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управителят на Фонда "Научни изследвания" Христо Петров е подал оставка, съобщиха учени след днешната им среща с премиера Бойко Борисов, предаде БиТиВи.


Министърът на финансите Симеон Дянков, който присъстваше на срещата, потвърди информацията, като допълни, че оставката е приета от министъра на образованието Сергей Игнатов.


Вече има доклад след извършената проверка на инспектората към Министерски съвет и в него има около 60 констатирани нарушения във ФНИ. "Докладът е в Министерството на образованието, за да се запознаят и те с него", коментира Дянков и отбеляза, че документът ще стане публичен след около седмица.


Попитан защо министърът на образованието не е бил на срещата, Дянков каза: "Такова беше решението на премиера". Игнатов има 15 дни да прегледа направените нарушения и да реши как ще ги отстрани. Голяма част от тях са административни, има открити нарушения и при провеждане на конкурсите.


Учените заявиха, че през тази седмица няма да протестират, както е било планирано, за да се даде възможност диалогът да продължи.


Финансиране на съмнителни проекти, нараснал брой на одобрените от Нов български университет идеи и роднински назначения са само част от нарушенията, срещу които протестираха стотици учени, въоръжени с мръсно бельо и гнили домати в началото на декември 2012 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци