Свързани новини

25.01.2013 16:25

Катаджия се върза с частен водопровод към съседи

Видян 1703 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вражески отношения между съседите от два блока в село Кубратово, което се намира едва на 9 км от центъра на София. Причината – част от хората не плащат сметките си за ток и вода като черпят ресурсите от другите жители на двете сгради, съобщи БТВ.


Всичко започнало през 2003 г., когато един от съседите - Христо Младенов, катаджия, решава, че ще намери „изобретателен” начин да не плаща сметката си към ВиК, твърдят „потърпевшите” от блока.


Според тях в продължение на няколко години Младенов натрупва задължение от 1000 лева към водното дружество, вследствие на което целият блок остава без вода. Мъжът отказва да покрие сметката си, но си прави частен водопровод – така той получава вода от втори, съседен блок.


Към момента водоподаването към „потърпевшите” съседи на Младенов е подновено, но само, защото хората се съгласили да погасят дължимата сума на вноски. Жителите започват да подават жалби срещу Христо Младенов – не само заради некоректното ползване на вода, но и заради факта, че отглежда прасета и други животни в незаконна постройка в близост до блока.


Съпругата на „хитрия катаджия” обаче отрича обвиненията на съседите. Твърди, че животни няма от 2009 г., а частният водопровод се наложил, след като хората умишлено отрязали достъпа на семейството й до ВиК мрежата.


Кметът на селото - Петър Велчев, коментира, че спорът може да се реши, но първо трябва да се погасят задълженията към съответните дружества, тъй като „няма безплатен обяд”. От институция за строителен контрол пък информираха, че са дали срок на Младенов да събори постройката до блока, като в противен случай тя ще бъде съборена принудително.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от