Свързани новини

23.01.2013 12:38

Шест уволнения в НСО за атентата срещу Доган

Видян 1665 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шестима гардове от Националната служба за охрана ще изгорят за гафа с охраната на Доган, който бе нападнат с пистолет от 25-годишния Октай Енимехмедов на националната конференция на ДПС. Санкции ще отнесе шефът на сектор “Масови мероприятия, гости и чужди делегации” – полк. Красимир Станчев. Дисциплинарни наказания ще има и за петимата гардове, които са били в НДК, между тях шефът на екипа Георги Занев и шефът на авангарда Георги Райков. Президентът Плевнелиев едва ли ще поиска оставката на ген. Тодор Коджейков, защото това би означавало да се конфронтира с премиера Бойко Борисов, съобщава “Преса”.


В правилника на дейността на НСО обаче е записано, че началникът отговаря за цялостната дейност на службата и носи еднолична отговорност за всичко, което става в нея.


Шеф на екипа на Доган е Георги Занев, а шеф на авангарда – Георги Райков. Първият бе гард на Стефан Софиянски по времето, когато пое служебното правителство през 1997 г.


Според бивши служители на НСО президентът Росен Плевнелиев едва ли щял да поиска оставката на Тодор Коджейков или на заместника му Калин Иванов,


който се оказа и шеф на отдел “Лична охрана”. Това би означавало да се конфронтира с премиера. Първият е бивш гард на Борисов, а вторият доскоро пазеше гърба му.


Четири дни в НСО  анализират, правят възстановка на атентата, пишат обяснения.  Спецкомисия начело с Тодов Коджейков трябва да излезе със заключения. Едва след това ще стане ясно кой ще понесе отговорността. Опозицията поиска оставката на Коджейков, но няма индикации той да направи това. Почти сигурно е, че до Консултативния съвет при президента на 5 февруари едва ли ще има сериозен трус на върха в президентската служба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и