Свързани новини

22.01.2013 15:56

София помага на кандидати за европроекти

Видян 1407 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На пресконференция днес Областният информационен център София представи годишния си план за дейности за 2013 година .


Припомняме, че центърът стана факт през миналата година и беше представен от зам.-кмета на Столичната община по направление Инвестиции и строителство Ирина Савина. Проектът е финансиран от Оперативна програма Техническа помощ чрез Европейски фонд за регионално развитие. Информационният център за столицата включва София-град и София-област или повече от 1 500 000 потенциални бенефициенти. Стойността на проекта е 598 291,07 лв., продължителността му е 36 месеца, а целта му е популяризирането на Кохеционната политика на България.


На събитието част от екипа на ОИЦ в лицето на Лина Савова, експерт Комуникация и информация и Петранка Димитрова, главен експерт в дирекция Европейски програми,


представиха пред журналисти отчет за извършени дейности през изминалата година, както и план за предстоящите събития през 2013.


От няколко месеца центърът вече си има сайт http://eufunds.bg, както и библиотека с над 8 000 заглавия.


От срещата стана ясно, че през 2013 година ОИЦ София планира да проведе 66 информационни събития. 24 в София град, 22 във всяка община на София Област, 13 срещи с Фокус Актуални събития в, 4 срещи, насочени към медиите, 2 събития за популяризирането на нормативната база на програмен период 2014-2020 година, както и заснемането на филм в края на годината, отразяващ всички добри практики от двете области.


Основни цели, които си поставят ОИЦ е осигуряването на лесен, равен и пълен достъп до информация за политика на сближаване на ЕС на всички социални, етнически, възрастови групи, включително и за хора с увреждания. Освен това, повишаване на информираността на целевите групи по темата Структурни и Кохезионнни фондове, Публичност и прозрачност при разходване на европейските средства, както и повишаване на активността на потенциалните бенефициенти.


“Насочени сме към всякакви посетители”, заявиха от ОИЦ като заявиха, че техен приоритет е да се повиши броят на населението, което да кандидатства по Оперативни програми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни