Свързани новини

21.01.2013 14:25

Кунева си спретна банка за изборите

Видян 2739 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато България се тресеше от "атентата" срещу Доган, тихомълком, без фанфари, а и без медии, лидерката на "България на гражданите" Меглена Кунева си спретна бизнес банка, под кодовото име: Сдружение за подпомагане на малкия и среден бизнес "Обединени бизнес клубове", съобщи Bulgariautre.bg.


Както Bulgariautre.bg вече написа, целта на Сдружението е да налива свежи пари в партията, нужни й, за да финансира кампанията си на изборите през лятото.


Единствено ние извадихме на бял свят и схемата, за която стоят приближените на Кунева адвокати - Даниела Доковска и Георги Атанасов.


Предвидено е бизнес сдружението да има свои структури из страната, които да прибират дарения и членски внос от бизнесмени. 90 на сто от тези пари ще остават за регионалната структура, а останалите 10 – в касата на "България на гражданите".


С тези 90 на сто остатък - бизнесмените ще организират семинари из региона, по време на които ще разясняват  на хората необходимостта от развитието на средния и малък бизнес в България. Ще се дават и пари за регистрацията на фирми, а и начален капитал за стартирането на бизнес. Въз основа на тези "инвестиции" ще се създава положителен имидж на партията, а по този начин политическата платформа на Кунева ще постави в зависимост бизнесмените.


Въз основа пък на привлечената членска маса, а и благодарение на дарените пари, бизнесмените ще имат глас в определянето на това кои ще са водачите на листи и бъдещи депутати на "България на гражданите".


Bulgariautre.bg разбра още, че на учредяването на организацията в неделя са присъствали мениджъри на над 30 малки и средни български компании.


Пред тях Кунева е обявила, че се надява към сдруженето да се присъединят още предприемачи, "с които вярвам, ще стигнем до реални, работещи политики с ефективно въздействие върху бизнеса, което да се усети от фирмите в кратки срокове. Нашата цел е постигането на растеж, установяването на правила и спиране на порочната пракитка на целенасочено убиване на малкия и среден бизнес", са точните й думи на форума.


Според нея за трите години от мандата на ГЕРБ са фалирали над 1/3 от българските фирми.


"За три години са затворени около 100 000 малки и средни бизнеси, които доведоха до над 300 хиляди нови безработни българи. Трябва да променим посоката и разчитам на вашата помощ", е обявила тя пред бизнесмените.


В сдружението й, както пише и на сайта на "България на гражданите", са се включили фирми и бизнесмени от различни сектори на икономиката – строителство, реклама, търговия, адвокатски и печатни услуги, автосервизи, недвижими имоти, IT-технологии и др.


Само преди три дни Bulgariautre.bg написа, че част от тези бизнесмени са криминално проявени – сред тях са имената на: Веселин Халачев, работил със СИК и ВИС, човек влязъл в регистрите на полицията с контрабандно внесени в страната цигари за милиони долари. Любомир Иванов, бивш зам. министър на транспорта в правителството на Иван Костов, който също е криминално появен.


В Сдружението са и собственикът на фирма "Риц 2" ЕООД Иван Димитров, Борислав Божилов, собственик на фирма "Онлайн Директ" ООД, Филип Филипов, собственик на ф-ма "Ес принт" ООД,  Цветомир Станчев, шеф на "Поли-Еф-0".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат