Свързани новини

18.01.2013 15:26

Рашидов: Не съм турски шпионин, а прекрасен БГ художник

Видян 2170 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не съм турски шпионин. Никога не съм бил нещо друго, освен прекрасен български художник, заяви министърът на културата Вежди Рашидов на брифинг в НС, предаде БГНЕС.


Крупен скандал избухна в парламента между министъра на културата Вежди Рашидов и лидера на "Атака" Волен Сидеров по повод думите на Сидеров от парламентарната трибуна за проекта да се снима българо - турски сериал, включително и на исторически теми, в който посредник бил министърът на културата. За това Вежди Рашидов бе наречен "турски шпионин" в декларация от името на "Атака", прочетена от Сидеров от парламентарната трибуна.


Вежди Рашидов дойде в парламента и даде специален брифинг по този повод, като поясни, че тези думи са минали всякакви граници. Той декларира, че не е шпионин. Каза, че е на 61 години и че целият му живот е бил прозрачен. "Няма да приема някой да си позволява от позицията на никой да ме плюе", каза той, като заплаши, че ще го осъди за тези думи, "за явните клевети и лъжи в тях". В същото време покрай изявлението на Рашидов премина Волен Сидеров и между тях се завърза словесна схватка.


През високите децибели на двубоя Рашидов обвини самия Сидеров, че работи за турските интереси, както и за ДПС. Кой си ти, довчерашен книжен слуга, обърна се министърът към депутата. И от Франция, и от Холандия, и от всички други страни съм обичан, а ти не си обичан от никого, добави той. Скандалът между тях бе в пряк диалог и се доближи чрез безпрецедентните обвинения до най-известните скандали в историята на българските парламенти.


По повод дадените около 2 милиона лв. европари за компанията "Пайнер", Рашидов заяви, че той самият е кандидатствал с проекти в МРРБ и не е раздавал пари на никого.


Странно защо в своя защита министърът раздаде на медиите разпечатка от публикация, в която се разказва как евродепутат от "Атака" псува полицай в Русе от 11 септември 2007 г. Става въпрос за евродепутата по онова време Десислав Чуколов, който днес е депутат от "Атака". "Г-н Румен Колев, знайте, че ще стана министър и ще ви "е.. п…… м…., обещавам", казал Чуколов към дежурен в ОДП-Русе, според статията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион