Свързани новини

16.01.2013 10:32

Македония: Българите ще ни спрат еврофондовете!

Видян 1844 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още една заплаха отправиха от българска страна по македонски адрес, пише вестникът “Вечер”.


По българската телевизия директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров и лидерът на Национал-демократическата партия Капка Георгиева коментираха антибългарската кампания, която се води в Македония. За да ни накажат за “невежливото” поведение, българските националисти ще искат от ЕС да спре парите от предприсъединителните фондове за Македония. Георгиева заяви, че с Македония трябва да се действа твърдо, защото ако иска да бъде в ЕС, трябва да се научи да се държи по европейските правила. Националистката Георгиева още каза, че македонците трябва да се научат, че демокрацията и национализмът не са детска игра.

“Трябва да действаме едностранно, това, което имаме възможност по закон, ще го направим. Още утре европосланикът Димитър Стоянов ще внесе искане в Европейския парламент да бъдат спрени фондовете за Македония, заради недобросъседско държание спрямо България. Проблемът на Македония не е Мара Бунева и повторно строшената плоча, а по-скоро Спаска Митрова и хората като нея с българско самосъзнание, които по най-брутален начин се малтретират в Македония,” каза Капка Георгиева.

Божидар Димитров на свой ред каза: “Проблемът с унищожаването на мемориалната плоча на Мара Бунева не е единствен в Македония. Там ще се правят 10 нови паметника през 2013 г. и след това ще си ги слагат който където му е мястото. От тях един е на античен герой, друг на Майка Тереза – албанка, а останалите осем са на български национални герои. Единият е Павел Шатев, а другият е Шатаров. Кражбите продължават и очаквам нашият скъп Левски да бъде откраднат, имайки предвид, че името му завършва на –ски.”

След коментарите на двамата водещият на предаването констатира, че 90 процента от зрителите се обявили “За” твърда българска политика спрямо Македония.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели