Свързани новини

16.01.2013 10:23

ЕК иска спешна проверка на Пайнер

Видян 1662 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия е поискала от българското министерство на икономиката да провери проект на компания "Пайнер Медиа" - собственик на попфолк телевизията "Планета", на стойност 3 197 324 лв., одобрен по програма "Конкурентоспособност", разкри в. Сега. Реакцията на Брюксел бе предизвикана от остри коментари на наши творци и бурното недоволство в социалните мрежи, след като стана ясно, че фирмата печели еврофинансиране за покупка на нова техника. Негативната реакция бе засилена от факта, че държавата също ще отпусне 287 735 лв. по проекта, каквито са правилата за съфинансиране. "Пайнер Медиa" ще заплати 1 279 091 лв., а останалата сума - 1 918 233 лв., е от еврофондовете. Финансирането е дадено по линията на Министерството на икономиката и енергетиката на България!!! Същото, което години наред нехае за съдбата на ВМЗ Сопот, на което е собственик.


"След изразените безпокойства ние гледаме много сериозно на опазването на парите на европейските данъкоплатци и затова служби на ЕК поискаха от българските власти да започнат разследване доколко са спазени правилата по този проект по ОП "Конкурентоспособност", обяви говорителят на ЕК по регионалната политика Ширин Уилър пред сайта "Юрактив". Но уточни, че "отговорността за този специфичен проект се носи от министерството на икономиката и енергетиката". От управляващия орган на оперативната програма в България отхвърлиха обвиненията за нарушения.


В окончателния вариант на списъка на сключените договори са добавени общо осем фирми от резервния списък. Сред тях е и "Дрийм тийм", която продуцира "Комиците". Тя получава 667 332 лв., от които 461 084 лв. е безвъзмездната помощ от Европа. Компанията "Глобал филмс", която стои зад "Господари на ефира" и редица други предавания, е с одобрен проект за 1 073 220 лв., за да купи ново оборудване за снимки. "Камера" ООД на Димитър Митовски, който снима сериала "Стъклен дом", е спечелил проект за 1.45 млн. лв., от които безвъзмездната европейска помощ е 1 млн. лв. "Междинна станция" на Иван и Андрей ще получи за проект за закупуване на нова техника 679 244 лв., като 475 471 лв. е еврофинансирането. Мартин Захариев с фирмата "Уеб Радио и ТВ" ООД също печели проект за 231 500 лв., от които 162 050 лв. са от ЕС. Проект на "Телеман", който продуцира "Горещо" и "Отечествен фронт", ще вземе 220 226 лв. безвъзмездна европейска помощ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв