Свързани новини

16.01.2013 10:20

Депутат от ГЕРБ получил дарение от продажба на имоти в Камчия

Видян 1832 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов е получил под формата на дарение 1.5 млн. лева от дъщеря си Галина Господинова, съобщава във вторник в. "168 часа". Според изданието голямата сума е от продажба на имоти в село Близнаци край Варна, което е част от курорта Камчия.


Информацията се позовава на данни от декларацията на Господинов пред Сметната палата. Там е посочено, че е получил 768 250 лв, а жена му – 770 000 лв., като "дарение от продажба на парцел, собственост на дете".

Депутатът има две деца – Калоян на 23 години и Галина на 27, съобщава още изданието с уточнението, че синът на Господинов има участия в две фирми за вятърно-енергийни инсталации и в една за рекламна дейност, а дъщеря му търгува с недвижими имоти.

Дарението е предшествано от няколко имотни сделки, сключени от Галина Господинова. През 2004 г. тя придобива на свое име нива от 11 дка в с. Близнаци, купена й от родителите. През 2011 г. депутатската дъщеря регистрира своя фирма за селскостопанска продукция – "Силагро", след което продава общо 10 дка в с. Близнаци.

Година по-рано Господинова е ипотекирала земята, като кредитор е варненската фирма "Ню инвестмънт" ЕАД. През март 2011 г., ипотеката е заличена по молба на рекламната агенция "Интерреклама". Собственичката й Лиляна Йорданова е и в борда на директорите на кредиторската фирма "Ню инвестмънт". Ден преди заличаването на ипотеката Галина Господинова продава имотите на кредитора си - "Ню инвестмънт" ЕАД, информира още в. "168 часа".

Собствеността на кредитора се оказва трудно проследима, тъй като официално зад нея стои гибралтарската офшорка - "Шаната консалтънс лимитид". Освен тези сделки Галина Господинова купува и продава няколко земеделски имота в с. Ветрен, Силистренско, през 2011 г.

Седмичникът съобщава още, че Стефан Господинов е получил още 35 543 лв. от доходи от трудови взаимоотношения извън депутатската си заплата. Депутатът е цитиран, че това са парите от месечните му заплати.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци