Свързани новини

15.01.2013 17:04

Станишев: Избирателните списъци набъбват съмнително преди референдума

Видян 1811 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Решението на ЦИК да остави ГЕРБ в кампанията за референдума е абсурдно. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция. По думите му в случая ЦИК играе роля на политически орган на управляващите. Станишев беше категоричен, че ГЕРБ нямат право да провеждат агитация и трябва да бъдат извадени от кампанията за националното допитване. Социалистите отбелязаха странното набъбване на избиратели преди референдума, при това в райони, където ситуацията с прираста на населението не е добра. Депутатът от ПГКБ Михаил Миков даде пример с Видин, където избирателният списък е набъбнал с 2000 души  в сравнение с последните президентски избори. Подобна е ситуацията в Враца, където списъците са се увеличили с 1600 души. Тревожното явление се наблюдава и в Хасково, Монтана, Лом. Миков изтъкна, че избирателните списъци са в основата на провеждането на честни избори и призова гражданите по места да се вгледат внимателно какво се случва. „Няма по- важна политическа задача за БСП от това хората да си върнат държавата и референдумите да станат нормална демократична практика”, изтъкна Станишев.


Председателят на БСП коментира случващото се с ВМЗ-Сопот. „ГЕРБ искат да приватизират всичко, което е държавно. Това не е изход”, категоричен беше Станишев. Според него това е нагледна илюстрация на безотговорността и безхаберието от страна на държавните институции. Лидерът на БСП отбеляза, че при ГЕРБ състоянието на ВMЗ се е влошило рязко. „Държавата е длъжна да намери решение и на трудните ситуации. Това е отговорната държава. Очевидно такава няма в лицето на ГЕРБ”, каза Станишев. Според говорителя на БСП Ангел Найденов с ВМЗ се разиграва цирк, който обрича работниците в предприятието на мизерия. Найденов изтъкна, че социалистите категорично не са съгласни да не се изпълнят социалните ангажименти към хората във ВМЗ. Говорителят на БСП попита защо на предприятието не се възложи утилизирането на боеприпаси.


Ангел Найденов поздрави хората, които протестират заради Иракли. Той отбеляза, че ако нещо може да накара управляващите да си променят позицията, това е натискът. Говорителят на БСП изрази подкрепа за исканията на протестиращите по отношение на застрояването на защитените зони. Според Найденов ГЕРБ действат на принципа „ако мине” и гледат да прокарват безобразията си, когато хората са заети например с коледните празници. Говорителят на БСП изрази притеснение, че заради скандала България може да бъде санкционирана от ЕК. Сергей Станишев напомни, че с идването си на власт, ГЕРБ отмениха поръчката за заснемане и картографиране на Черноморието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,