Свързани новини

15.01.2013 15:26

Доган се отказал от къщата на Сираков заради параклис

Видян 3604 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от най-богатите политици в България Ахмед Доган поискал да купи къщата на Наско Сираков и да я превърне в своя резиденция. В пълна секретност Сокола гостувал в имението на легендарния голмайстор на Левски в квартал “Драгалевци” и останал очарован от красотата и обзавеждането му, съобщи агенция Пик. Допаднала му и високата степен на сигурност – пред високата над 2 метра непристъпна ограда има будка с охранители, а от уличните стълбове надничат модерни камери за денонощно видеонаблюдение.


Доган искал да замени сарая си в “Бояна” с имение в “Драгалевци”. Доган и Сираков дори се договорили за цената на суперлуксозното имение – малко под 3 млн. евро. Лидерът на ДПС измислил и хитра схема, с която да придобие грамадната обител, която е с разгърната площ от 920 кв.м, и има над 5 дка зелени площи и градини. За да не го атакуват за поредната разкошна придобивка, Доган предложил на Сираков да купи къщата му чрез близка до него фондация. По този начин след сделката политикът щял да си върне около 600 евро от ДДС, съобщи агенция Пик..


Параклисът в двора на Сираков, отказа Доган от покупката на къщата му.


И точно когато Сираков усещал как най-накрая ще продаде скъпоструващият имот, Доган се отказал от покупката. По-късно той споделил пред хора от обкръжението си, че се е разкандардисал, защото в имота имало християнски параклис, което било в разрез с религията му. “Къщата е прекрасна, но няма да е удачно когато ми идват гости от Турция да виждат параклис, вместо джамия. Ако го съборя пък ще стане страшен скандал и медиите пак ще ме погнат”, обяснил Сокола пред високопоставен негов съпартиец.


Сега палатът на Сираков отново е на сергията. Преди повече от годината цената на къщата бе 4 500 000 евро. В момента имението се продава за 2 300 000 евро, но желаещи да го вземат все още липсват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата