Свързани новини

15.01.2013 10:33

Операторите се скараха за "Летище София"

Видян 1896 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наземните оператори на "Летище София" се скараха, съобщи Дартснюз. Мотивът е нелоялна конкуренция. Според един от тях - швейцарската компания "Swissport International", конкурентът им - гръцкото дружество "Gold air Handling", не отговаря на критериите за финансова стабилност. Затова швейцарците са пуснали два сигнала до Комисията за защита на конкуренцията. Единият от тях е насочен към "Летище София", а другият - към гръцката компания - оператор. За казуса е информирана и Европейската комисия.


Според Swissport International на "Летище София" се "извършват практики, които непрекъснато подкопават конкуренцията и по този начин създават неустойчива бизнес среда". От компанията искат ясни правила за издаване на лицензите за наземен оператор и пазарна прозрачност.  


Според предписание на Еврокомисията столичното летище не се нуждае от повече от два наземни оператора при трафик от 3,5 милиона пътници, които преминават през аеропорта в София. В момента на "Летище София" оперират четири наземни оператора. Това са  "Летище София" ЕАД, "Swissport" България, "Gold Air Нandling" България и "България Ер"


"Швейцария е чуждестранен инвеститор 3 в България. Какви сигнали би дало на света за икономическата среда в България излизането на Swissport от страната като инвеститор?", пита компанията в съобщение до медиите.


От "Летище София" не бяха открити за коментар.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се