Свързани новини

14.01.2013 15:36

Доброволци дебнат пушачи по заведенията

Видян 1128 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проверки в заведения, системно нарушаващи забраната за тютюнопушене на обществени места, са започнали през отминалия уикенд в София. Това посочват от инициативата България без дим.


В проверените над 50 заведения в Студентски град, Младост, Лозенец и центъра на столицата и са установени документално 6 нарушения.


Участие в проверките са взели 8 инспектори, два патрула на полицията, над 20 доброволци на България без дим и снимачни екипи.


Характерно за този тип проверки е, че доброволци и експерти на България без дим подготвят и координират проверките въз основа на сигнали за нарушения получени чрез националната гореща телефонна линия 0700 20 009 или през интернет сайта BezDim.org. Списъкът на заведенията, които се инспектират, остава неизвестен до последния момент, с цел да се намалят максимално спекулациите за евентуално изтичане на информация и предупреждаване на нарушителите.


По време на съвместните проверки гражданските доброволци влизат като клиенти в заведения, за които през последните дни и седмици има получени сигнали за системни нарушения. След като се уверят, че нарушение се случва и може да бъде документирано от държавните контролни органи, доброволците подават сигнал по телефона към диспечер на България без дим, който насочва към заведението най-близкия проверяващ екип.


Към всеки екип има доброволец, който изпълнява ролята на навигатор. С помощта на полицията инспекторите бързо проникват в заведенията и установяват нарушенията, като подкрепящите ги граждани влизат в ролята на свидетели на нарушенията.


През отминалия уикенд са наложени повторни актове на заведения, където се правят систематични опити за неприлагане на действащия закон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и