Свързани новини

11.01.2013 13:51

Ангел Найденов: ГЕРБ продължи 3500 сделки със заменки от началото на управлението си

Видян 1748 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Подобни скандални процедури, които се финализират и в момента от това правителство, не са изолиран случай. Точно правителството, което твърдеше, че е несправедливо да се правят заменки и да се изключват земи от горския фонд, не само не е спряло, но дори е продължило и финализира и в момента над 3500 сделки със заменки от началото на управлението си, независимо, че има изцяло нов закон приет през 2011г.” Това заяви говорителят на БСП и зам.-председател на ПГКБ Ангел Найденов, след като депутати от ПГКБ внесоха искане за създаване на анкетна комисия, която да провери всички обстоятелства, данни и факти по скандала с имотните сделки от декември 2012 г. със земи в защитени зони по НАТУРА 2000 в района на Несебър.


Ангел Найденов бе категоричен, че комисията следва да установи, защо се облагодетелстват фирми близки до управляващите с продажбата на държавни земи на базата на нереални данъчни оценки, които след препродаването им генерират приход в 50 пъти повече от продажната им стойност. „В този конкретен случай парите, които е получила държавата, са около един милион лева, а приходите, които ще получи фирмата, придобила парцела, са за близо 50 милиона лева”, възмути се Ангел Найденов.


Зам.-председателят на ПГКБ обяви, че предложението е подкрепено с подписите на 57 народни представители, но предвид предварително заявената подкрепа от различни парламентарни групи, се надява в рамките на един месец комисията да започне своята работа.


В отговор на журналистически въпрос за желанието на Яне Янев да разгледа скандалния случай в комисията ръководена от него, Ангел Найденов заяви, че за четири месеца работа комисията на Янев не е приключила нито един случай. „Дълбоко се съмнявам, че Яне Янев има амбицията да приключи който и да било от разглежданите в комисията му казуси, особено когато в дадена далавера са замесени хора, близки до днес управляващите”, каза още Ангел Найденов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци