Свързани новини

11.01.2013 10:49

Божидар Димитров: Извинявам се на "Столипиново", ако внася 1 млн. лв. данъци

Видян 1541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Извинявам се на ромите, ако са внесли 1 млрд. или 100 или поне 10 милиона лева данъци в държавната хазна. Така шефът на НИМ проф. Божидар Димитров коментира пред БЛИЦ искането на цигански организации да си подаде оставката и да се извини за свое изказване. В неделя в телевизионно предаване историкът отсече, че чужденците, които внасят данъци в хазната у нас са по-полезни за страната от жителите на "Столипиново".Не съм говорил за роми, а за гражданите на "Столипиново" и Факултето, бе категоричен историкът по повод обвинения и в тази посока.  За какво сега да се извинявам, кое е обидното, имах предвид, че хората от тези бедни квартали внасят много малко в хазната, тъй като са много бедни, а чуждите инвеститори наливат в бюджета, обясни думите си Божидар Димитров.


Да, жителите на тези квартали имат сериозен принос за демографското развитие на България, за което шапка им свалям, допълни професорът и се възмути, че някой е обиден от истината. Да не би да внасят нещо - данъци, социални и здравни осигуровки?! Но пък за сметка на това харчат социални помощи, допълва Димитров. Той се разсмя на твърденията, че ромите чрез строителни войски са градили България. Строителни войски няма от 20 години у нас, каза още шефът на НИМ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне