Свързани новини

09.01.2013 14:27

Дюни и за депутата Ем. Димитров

Видян 2480 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров през през 2011 г. е започнал процедура да купи терен от 2,5 декара, собственост на държавата, по схемата от "Дюнигейт", съобщи бургаският сайт Биволъ.


Този терен му е нужен, защото се намира между друг терен от 11 декара, получен със заменка и неговия хотел "Хавай". Още по-нужен му е, защото Димитров вече си е построил на държавната земя басейн към хотела, изяснява още Биволъ. Това ставало ясно от документи в Кадастъра, Търговския регистър и преписки от МЗХ за смяна на предназначението на държавната земя от горския фонд.

Процедурата на Емил Димитров е започнала през 2011 г. На 14.10.2011 г. РДГ-Бургас регистрира процедура за промяна на предназначението на имоти от държавния горски фонд. Това става по Чл.73, ал 1, т.1. от новия Закон за горите, приет през 2011 с дейното участие на самия Димитров.На 06.02.2012 г. РДГ-Бургас взема Решение N°1 за предварително съгласуване. Следва оглед на обекта и на 28.06.2012 г. РДГ-Бургас издава писмо, че в имота няма ценни дървесни видове, които да са застрашени от изчезване. "Констатирахме наличието на единични стъбла акация и топола" - пишат инспекторите на РДГ. Басейнът, построен на територия от държавния горски фонд, явно не им е направил впечатление, защото не са го констатирали.

Фирмата "Експрес Турс", която притежава земите и хотела е собственост на "Елеонора Транс ООД" (400000 лв. от капитала) и на Динамик Турс АД (350 000 лв. от капитала). Акциите на "Динамик Турс" АД пък са собственост на "Елеонора Транс" (51%) и на Завода за автомобилни гуми "Динамик" (49%), който е приватизиран през РМД още в края на 90-те години. Апортът на "ЗАГ Динамик" всъщност е 14 етажната почивна станция на завода, превърната в хотел Мираж.

Мажоритарен акционер в ЗАГ "Динамик" е акционерното дружество "Бороинвест" АД със 75%. "Елеонора Транс" пък има 8%. Акциите на "Бороинвест" принадлежат на 75% на Елеонора Транс, а останалите се контролират от Емил Димитров чрез други фирми: "Бороинвест-98" и "Медикет". Така излиза, че почти цялата собственост на "Експрес Турс" принадлежи на една фирма: "Елеонора Транс" ООД.

Структурата на собствеността на "Елеонора Транс" е проста: 50% (2500 лв.) на майката на Емо Ротманса - 72 годишната майка на Емил Димитров - Елеонора Димитрова и 50% на известния хотелиер и деятел на РЗС Славян Теофилов. Фирмата е известна в района и като един от концесионерите на северния плаж в Слънчев бряг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако