Свързани новини

09.01.2013 11:48

Софийски квартал скочи срещу роми, пребили младеж с брадви

Видян 2002 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жителите на столичния квартал “Враждебна” скочиха срещу роми, пребили с брадви младеж, съобщи Блиц. Инцидентът, станал часове след Нова година, е капката, преляла чашата на търпението на хората. Пред Нова телевизия те заявиха, че няма да търпят повече ромската напаст. Пострадалият Ивайло разказа как е бил нападнат. “На 1 януари се прибирах с приятели. Пред гаража, където живеят циганите, видях няколко от тях пияни, със саби в ръцете. Заобиколихме ги и видях, че един от циганите тръгна да ме преследва с брадва. Не знам защо хукна след мен, не можеше да ходи от алкохол. Аз влязох вкъщи, а той заби брадвата във вратата. След малко излязохме с приятелите ми да видим какво става и циганите ни нападнаха. Започнаха да ме налагат – с брадви, саби, с дърво по главата ме удариха. Паднах на земята и гледах да си предпазя главата, доколкото мога”.


Николай, съсед на пострадалото момче, допълни, че се притекъл на помощ веднага, щом чул виковете навън. “Събудих се от викове и тропане. Циганите го бяха го съборили на земята и го налагаха – със секира, с дървена сабя. Жените го налагаха с дървета, децата викаха. Излязох и им викнах: “Какво правите? Ще го убиете!”. Като ме видяха, тръгнаха към мен. Аз им скочих: “И мен ли ще ме биете?”, разказа съседът на Ивайло.


Хората, станали свидетели на побоя, твърдят, че полицията е пристигнала след 15-20 минути. “Циганите вече се бяха прибрали. Като дойдоха униформените, те не отвориха вратата. После взеха да им скачат и на тях”, разказват съседите.


Четирима от ромите, пребили младежа, са арестувани, но след ден са пуснати на свобода. Бащата на пострадалия младеж недоумява защо циганите, при доказана вина, не са останали за постоянно в ареста.


Хазяинът на ромите, живеещи над 10 години в гаража, твърди, че те му плащали 50 лева наем. Хората от квартала обаче негодуват, че циганският произвол остава ненаказан.


Жителите са направили подписка срещу изселването на ромите от квартала. “На кого да се оплачем? Инспекторите, полицаите не виждат ли какво става тука? Това не са година-две”, жалват се хората.


Те твърдят, че са информирали за циганските безобразия кметския наместник на “Враждебна”. От общината обаче няма никаква реакция. Самият “хазяин” на ромите призна чистосърдечно, че не плащал данъци за това, че дава гаража под наем. Той обеща, че циганите ще си тръгнат до 24 часа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец