Свързани новини

08.01.2013 11:15

Лондон ни слага нова бариера

Видян 1464 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Трябва ли да направим по-трудно за хората да идват и живеят във Великобритания и да претендират за помощи? Да, честно казано, трябва“, заяви британският премиер Дейвид Камерън в интервю за BBC. Той допълни, че и в момента има правило да се ограничава този достъп при извънредни ситуации и че спирането на европейските имигранти, възползващи се от британската осигурителна и здравна системи, е само една от сферите, които Великобритания ще се опита да предоговори.


Премиерът обясни, че би искал страната да получи и изключение от Директивата на ЕС за работното време, ограничаваща броя часове седмично, които един служител може да работи:


„Има много неща, от които е по-добре да не сме част. Личното ми мнение е, че Директивата за работното време изобщо не биваше да се въвежда, защото засяга неща като например как работят болниците ни, вместо просто да помогне на бизнеса и търговията на единния пазар."


По думите му е „напълно приемливо“ страната му да отправя искания в замяна на това, че другите държави в ЕС за още по-тясна интеграция.


В момента единствено граждани на България и Румъния не могат свободно да се установяват във Великобритания, но това не може да продължи след пролетта на 2014 г.


Евроскептични медии от месеци насам твърдят, че 29 милиона българи и румънци ще предизвикат поредната вълна имигранти от новите страни в ЕС. Те ще се присъединят към гражданите на държавите, които влязоха в ЕС през 2004 г. и без ограничения могат да живеят в страната.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей