Свързани новини

07.01.2013 15:16

ДСБ иска мораториум на разпореждането с държавни имоти в защитени територии

Видян 1505 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът да наложи мораториум за разпореждане с държавни имоти, които представляват защитени територии, такова предложение ще внесат от ДСБ в Народното събрание, обяви Петър Москов от ръководството на партията, цитиран от Дарикнюз.


„Няма разлика между това какво се случваше при Станишев и сега. Няма разлика и какво се случваше по времето на Батко и Братко, за които еврофондовете бяха бащиния и по времето на Цецо и неговия кумец, които считат, че Черноморието им е бащиния, че част от НАТУРА им е бащиния. Няма такава разлика. Това е тъжна констатация, защото в крайна сметка се оказва, че сме загубили едни четири години, за да се върнем до изходната позиция, в която диктуват монополите и в която българската природа и правата на гражданите са жертва на фирми, близки до властта", коментира Москов.


"Очевидно това правителство ни е дало достатъчно основания да считаме, че не можем да се доверяваме за начина, по който те се разпореждат с публичната държавна собственост ", каза Петър Москов от ДСБ


Той обяви, че затова още през тази седмица от ДСБ ще внесат в парламента предложение за мораториум за разпореждане с държавни имоти, попадащи в обхвата на Закона за защитените територии, Закона за биологичното разнообразие и Закона за горите, както и мораториум върху разпорежданията и прехвърляне на формата на собственост върху всички държавни терени, попадащи в клаузите на закона за горите. Този мораториум според предложението на тъмносините трябва да действа докато следващият парламент конституира новото правителство на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци