Свързани новини

07.01.2013 10:21

Плащаме Гражданска според ЕГН-то

Видян 1263 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Задължителната застраховка Гражданска отговорност е различна по размер в зависимост от възрастта на клиента. Някои дружества предлагат много ниски цени за застраховки за масовия клиент, които са еднакви, независимо на колко години е шофьорът на колата. Други обаче не го правят, а цените им са по-високи според възрастта. Оказа се, че това е така, тъй като цената на застраховката се формира по определени критерии за всеки един застраховател, които се оказаха твърде различни при отделните компании.


По-големите от тях правят отстъпки за налога, ако водачът на автомобила има навършени 35 години. Под тази възраст Гражданската е поне с 50 лева по-скъпа. Отстъпки има при по-възрастните шофьори - минали 45 години. Тези, които нямат навършени 30 години, пък ще плащат минимум по 300 лева за застраховката, сочат данните на някои от компаниите. Причината е, че дружествата масово са вдигнали цената й за младите водачи още от края на миналата година.


При други застрахователи разликата за клиенти по възрастов критерий е още по-драстична. По-младият шофьор ще плати 342 лева за същата кола, а по-старият - 150,60 лв. Причината е, че рискът от катастрофа при тях е по-голям, съответно и разходите при евентуално ПТП ще са по-високи. Някои компании пък са въвели и диференцирано плащане за Гражданска отговорност. Така тези, които са били виновни за 3 пътни произшествия през предходната година, трябва да платят със 150% по-висока цена за полицата. При някои пък тя е до 100% по-скъпа и заради десен волан.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и