Свързани новини

04.01.2013 10:14

Запорираха имотите на Веселин Георгиев-Батко и съпругата му

Видян 2208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имущество за 4 100 000 лв. на бившия директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев и съпругата му Нина е запорирано. Мярката е наложена от Софийския градски и Сливенския окръжен съд по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ). Запорираното в полза на държавата имущество включва недвижими имоти, акции, облигации, дружествени дялове и банкови сметки.


Става въпрос за апартамент от 107.13 кв. м. и гараж с площ 21.12 кв.м. в столичния район "Лозенец". Останалите имоти са в община Нова Загора, област Сливен. Те са 108, като един от тях е изцяло собственост на Нина Георгиева. При другите тя притежава по 1/2 или 1/3. Голяма част от имотите са ниви, а останалите са лозя и овощни градини.


Акции, облигации и дружествени дялове, собственост на двамата съпрузи, на обща стойност близо 300 000 лева също са запорирани.


Смята се, че имуществото е придобито от престъпна дейност, като КОНПИ притежава доказателства за това от съответните териториални дирекции на Комисията.


Веселин Георгиев е подсъдим по дело за сключването на договори, с които е облагодетелствал своите братя Емил Георгиев и Бойко Георгиев. Случаят придоби известност под името „Батко и Братко“, а с него бившият директор на пътния фонд си спечели прозвището Батко. Според КОНПИ той е довел до големи загуби за България, след като от Европейския съюз спряха финансирането за страната ни по някои европейски програми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата