Свързани новини

02.01.2013 14:35

В САЩ премахнаха данъчните облекчения за богатите

Видян 1580 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Одобреното от Конреса на САЩ споразумение, позволяващо недопускане на „фискална скала”, ще принуди богатите американци да дават на държавата повече пари, съобщи РИА Новости.


Данъкът за недвижими имоти на стойност от пет милиона долара нараства от 35% на 40%, а данъкът за семействата, които заработват повече от 450 хиляди долара на година, се повишава от 15% на 20%.


Решението на Конгреса е най-голямата победа на Барак Обама.


Същевременно най-богатите хора в света са станали още по-богати през 2012 г., увеличавайки богатството си с 241 милиарда долара, показва индексът на милиардерите Bloomberg Billionaires Index, цитиран от Bloomberg. Общото състояние на стоте най-богати хора в света е нараснало до 1,9 трилиона долара при затварянето на борсовата сесия на 31-и декември.


Ръстът на богатството на милиардерите се дължи преди всичко на инвестициите в телекомуникационни активи и продажби на дребно. Нарастването в сферата на телекомуникациите в в размер на 20 на сто. От всички 100 най-богати жители на планетата само 16 са регистрирали нетна загуба за изминалите 12 месеца.


„Миналата година беше страхотна за милиардерите в света", заяви Джон кастиматидис, милиардерът собственик на Red Apple Group Inc. "През 2013 г. те ще продължат да инвестират по целия свят, а не непременно в САЩ - това ще им даде предимство".


Испанецът Амансио Ортега, който е основател на търговската мрежа Inditex SA, е спечелил най-много пари за последните 12 месеца. Състоянието на основателя на оператора на модната верига Zara е нараснало от 22,2 милиарда долара до 57,5 милиарда долара, отчитайки ръст от 66,7%. Така той изпреварва собственика на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет и излиза на трето място в общия списък на милиардерите.


"Това е невероятна компания, която се е справила страхотно и печалбите са доста оправдани, като се има предвид изпълнението", каза Христодулос Чавиарас, анализатор в Barclays Plc в Лондон, който оцени рейтинга на Inditex преди около една година с „неутрално“. „Може ли да повтори този успех“ - „Ще бъде по-трудно. Много от положителните новини вече са отразени в цената на акциите“, казва анализаторът.


Като цяло милиардерите се облагодетелстват именно и от ръста на международните фондови борси. Глобалният индекс MSCI World се увеличава с 13,2 процента, а американският Standard & Poor's 500 отчете ръст от 13,4 процента през 2012 г.


Мексиканец Карлос Слим, който контролира America Movil SAB, остава най-богатият човек на света. 72-годишният инвеститор е увеличил състоянието си с 13,4 милиарда долара, или 21,6 процента, което го прави вторият най-голям печеливш за годината.


Печалбите на индустриалния конгломерат на Слим Grupo Carso SAB и Grupo Financiero Inbursa, неговата банкова и застрахователна компания, компенсират напълно спада, отчетен от America Movil, най-голямата му компания. Най-големият мобилен оператор в Северна и Южна Америка по брой на абонатите отчита спад на акцията в края на годината от 5,8% до 14,9 песос.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне