Свързани новини

27.12.2012 14:23

Цветанов награди двама полицаи и герои

Видян 1153 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

583 са жертвите на пътя през 2012. Отчита се намаляване в броя на загиналите в сравнение с предишни години, „когато в страната имаше по 1000-1050 жертви при катастрофи”. Такова обобщение пред медиите направи вътрешният министър Цветан Цветанов, който присъства на връчването на призовете "Полицай на годината", предаде Дартс Нюз.


„Когато има празници или почивни дни, колегите винаги са на работа, за да могат да гарантират спокойствието и сигурността”, похвали служителите си шефът на МВР. Той обърна внимание и на помощта на неправителствения сектор в борбата с престъпността.


Министърът връчи приза "Полицай на годината" на инспектор Калин Литов и Никола Павлов от отдел "Наркотици" към ГДБОП – за значими постижения в борбата с престъпността и опазването на обществения ред. На церемонията вицепремиерът изтъкна „резултатната работа” на бившия главен прокурор Борис Велчев по разследването и делото срещу групата за отвличания "Наглите".


В коментар на друго знаково дело – срещу Алексей Петров, министърът заяви, че се взимат мерки за недопускане на натиск върху свидетелите по делата у нас. „Подобни мерки водят до увеличаване на разходите на МВР, защото се планират допълнителни мероприятия за сигурността и спокойствието на всички свидетели, а и на всички български граждани, които могат да бъдат обект на посегателство”, коментира още Цветанов.


15-годишният Марио, който спаси 8-годишно дете, и майката на сгазената на пешеходна пътека Валя, Мария Димитрова, провокирала законодателни промени, получиха награди от вътрешния министър. Той ги отличи като пример за гражданска инициатива.


Мария Димитрова получи награда лаптоп от министъра.С такава награда и ваучер за почивка в станция на МВР се сдоби и 15-годишният Марио от дома за изоставени деца в Белоградчик. Цветанов го нарече голям герой и изказа благодарност на учителите в дома, които са го възпитали. Марио слезе в тясна 5-метрова пропаст и извади оттам 8-годишно дете, което паднало при игра.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион