Свързани новини

14.12.2012 12:42

Фидосова: Изборният кодекс е добър

Видян 1795 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изборният кодекс е добър, получил е съответната оценка и от международните институции. Това заяви пред журналисти председателят на правната комисия Искра Фидосова от ГЕРБ по повод проваленото заседание на Народното събрание за обсъждане на промени в Изборния кодекс, предаде Фокус.


„Ако искат да приемем промените, за които се споразумяхме, трябва да влязат в зала и в условията на нормално обсъждане – с аргументи, конструктивно, да приемем текстовете. Ако не, продължаваме по този кодекс и си правим изборите. Няма пречка да продължим по кодекса и да проведем и парламентарните избори”, заяви Фидосова.
„Всички предложения, за които се спори и се манипулира общественото мнение, са на БСП и на ДПС – на първо четене бяха отхвърлени. Това е въпросът за уседналостта, за другите неща, с които искат да манипулират изборния процес. Ние драма нямаме”, каза още председателят на правната комисия.
„Ние правим всичко възможно тези промени да бъдат факт, да отговорим на очакванията на гражданите”, заяви и Емил Радев от ГЕРБ. По думите му целта на мнозинството е длъжностните лица, които са ангажирани с изборния процес, да имат яснота как ще работят и то от по-рано.
По думите му ГЕРБ няма да следва принципа на тройната коалиция да приема изборния закон в „12 без 5”. Държим диалогът да продължи, каза той. Не можем да спорим 4 часа дали изборният ден ще е в неделя, нещо, което е безспорно и което в продължение на 20 години българските избиратели са ходили в неделя да гласуват, коментира той. ГЕРБ са готови да осигурят над 10 000 ксерокса във всички избирателни секции и оригиналът да се копира за всеки, който иска копие от този протокол.
„В този Изборен кодекс сме приели всички препоръки на ПАСЕ и на ОССЕ и затова държахме тези промени да минат в най-кратък срок, за да бъдат ясни правилата на изборния процес още половин година преди изборите, каза Емил Радев. Правим възможно най-прозрачен изборния процес, подчерта той. Заседанията на ЦИК, по думите му, ще се излъчват директно, а протоколите ще се публикуват на сайта на комисията. Не може опозицията да извива ръцете на управляващите по този начин, коментира Радев. Ние като управляващи си вършим съвестно работата, нашите депутати са в зала, каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от