Свързани новини

13.12.2012 17:12

Сергей Станишев: Европа е изградена на разбирането, че обединени ще успеем, а не на принципа „разделяй и владей”

Видян 1348 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската младежка гаранция трябва да бъде приета като спешна мярка на ЕС за подкрепа на младите хора във всички страни в Европа и трябва да бъде осигурена с необходимите финансови ресурси. Това заяви президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев. Днес в Брюксел той събра правителствените лидери от левицата на координираща среща преди началото на Европейския съвет. Главната дискусия на Съвета ще бъде реформата на Европейския валутен съюз. Станишев подчерта значението на включването на младежкия пакет за заетост в решенията на Съвета. „Това е голямо постижение  на нашето семейство и показва, че когато работим заедно, постигаме конкретни резултати”, отбеляза президентът на ПЕС.


Кампанията за младежка гаранция започна през април 2012г. Тя цели всеки младеж в ЕС да получи шанс за работа и професионална квалификация, финансирана от европейските фондове в размер на 10 милиарда евро. „Това е голяма победа, която ще развиваме през Ирландското председателство през 2014г., докато не стане реалност”, категоричен беше Станишев.


Президентът на ПЕС изтъкна, че благодарение на активната позиция на европейските социалисти, предложенията за банков съюз и надзор са доста по-ясни, като гаранция за стабилността на финансовите системи.


Европейският съвет предстои да обсъди нови идеи за архитектурата на европейския валутен съюз, които ще имат дългосрочни последици и ще се отразят върху всяка страна в Европа. Според Станишев е необходимо да се задълбочи икономическата интеграция в Еврозоната, като се следва принципа на солидарността и микс от различни политики, които да осигурят икономическо възстановяване и излизане  от кризата. Лидерът на ПЕС изрази притеснение от слабото представяне на социалното измерение и на политиките, окуражаващи растежа и заетостта.


Станишев призова премиерите-социалисти да отстояват нуждата процесът на реформи в Еврозоната да бъде основан на включващия подход. Той призова още за силна роля  на ЕП и за общностен подход. Президентът на ПЕС изрази безпокойство от „индивидуалните споразумения от договорен характер, които засилват контрол и санкции, без да се оказва солидарност, и които са отстъпление от общностния подход. Станишев припомни, че Европа е изградена на разбирането, че „обединени ще успеем”, а не на принципа „разделяй и владей”. ПЕС ще продължи активно да участва в обсъжданията и преди следващия Европейски съвет, когато ще се гледа Многогодишната финансова рамка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци