Свързани новини

13.12.2012 16:06

Столичани с имоти за 43 млрд. лв.

Видян 1677 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имотите на столичани са на стойност 42,8 милиарда лева по данъчна оценка. За тях собствениците им ще платят 52 млн. лв. такса смет. Заедно с парите за отпадъци от предприятията сумата набъбва до 185 млн. лв.


Това става ясно от доклад на зам.-кметовете Мария Бояджийска и Дончо Барбалов за дейностите, свързани с битовите отпадъци, таксите за смет и чистотата на териториите. Парите са достатъчни и няма нужда таксите за смет да се увеличават, е изводът от цифрите. Според доклада София ще се бори със снега тази зима с 18 837 000 лв., които са с 3% повече отколкото миналата година. Така няма да се налага да се прехвърлят суми, предназначени за лятното почистване на града. Най-много средства през топлото време гълтат следите от кучета, клошари и тийнейджърски компании по тъмно в градинките на столицата - за биологично и битово почистване на обекти от зелената система са предвидени 8 млн. лв. Още почти половин милион трябват за уборка на междублокови пространства, алеи, запушени шахти, графити по стените и неправомерно поставени реклами.


Докладът на зам.-кметовете е качен на сайта на Столичната община за обсъждане до 1 декември, след което ще влезе за одобрение от Столичния общински съвет.


Припомняме, че от доклада на зам-кмета Мария Бояджийска преди ден стана ясно и че


около 50 000 тона бали със софийски боклук все още стоят на площадките за съхраняване на отпадъци. От тях 23 000 тона ще бъдат извозени и складирани на регионалното депо край Ловеч, а останалите 25 000 тона бали да бъдат складирани на старото депо край село Долни Богров.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и