Свързани новини

13.12.2012 11:54

Скандал в парламента заради фрапиращи нередности на изборите миналата година

Видян 1452 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фрапиращи данни показа от парламентарната трибуна депутатът от ПГКБ Мая Манолова по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс вчера вечерта. За да онагледи скандалните манипулации на предишните избори, които ГЕРБ се готвят да повторят и на предстоящия вот, Манолова показа официалния бюлетин на ЦИК. В него е отчетено, че на първия тур на президентските избори бюлетините, които са обявени за недействителни поради показване на начина на гласуване са 43 018, а на втори тур – 11 619. Депутатът изрази недоумението си дали има човек, който може да си помисли, че десетки хиляди българи са си показали бюлетините на предишните избори. „Безобразна е манипулацията, която се извършва при регистрирането и броенето на окончателните резултати”, възмути се Манолова.


„Разумно ли е да има над 43 000 българи, които не са разбрали, че не трябва да си показват бюлетините?”, обърна се зам.-председателят на ПГКБ Михаил Миков към мнозинството. Румен Такоров отбеляза, че скандалните данни са качени и на сайта на ЦИК. „Хората, които са вкарвали резултатите, могат да манипулират резултатите както си поискат и носенето на чували от някои е най- малкият проблем”, добави Такоров.


Зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов настоя в парламента да бъде поканен председателят на ЦИК, за да се изясни скандалът. „Под съмнения се поставят резултатите от изборите. Има някакви хора, които си пишат данни, каквито им харесват и обявяват резултати, каквито се харесват на управляващите”, подчерта депутатът от ПГКБ.


„Единственият извод е – подправихте изборите”, обърна се Антон Кутев към ГЕРБ. По думите му става дума за организирана престъпна група. „Хората ще ви изгонят, надявам се да им дадете да направят това честно”, беше репликата, която Валентина Богданова отправи към управляващите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак