Свързани новини

12.12.2012 13:57

Плевнелиев: България няма послушен и зависим президент

Видян 1212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 България няма послушен и зависим президент, а президент, който спазва Конституцията. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев.”Конституцията гласи, че президентският пост е надпартиен и не влиза в персонални войни”, обяви Плевнелиев.


Помолен да коментира изказването на вицепремиера Цветан Цветанов, че ролята на президента е протоколна, Росен Плевнелиев заяви, че той персонални войни не води, а следва единствено Конституцията на Република България.


„Именно според Конституцията, която е водеща в моето управление, в Конституционния съд трябва да влезе най-добрият и достоен кандидат”, каза президентът.


Според него Конституцията не включва само правила, но има и морал. “Във време преди избори, аз ще продължавам да напомням за този морал”, заяви Плевнелиев.


По отношение кандидатурата на съдия Венета Марковска за член на Конституционния съд президентът каза, че ако тя е била избрана, това би бил един провал за Конституцията на страната.


”Изборът на кандидат за конституционен съдия не трябва да бъде плод на договорки между политически партии, а да е част от усещането на целия народ, коментира Плевнелиев. – Надявам се, че третият път, в който ще бъде предложен кандидат за член на Конституционния съд от квотата на парламента, ще бъде успешен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец