Свързани новини

11.12.2012 10:20

Атанасова: Няма да подкрепя пушенето на закрито!

Видян 1582 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма да подкрепя при никакви условия връщане на стария режим на тютюнопушене на закрито, заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова пред БНТ.


Атанасова посочи, че Народното събрание следва да прецени всички доводи и да вземе решение, но тя като здравен министър няма да подкрепи такова разрешение. Според нея здравната комисия в парламента също не би застанала зад връщане на стария начин на действие на Закона за здравето.


В четвъртък ресорната парламентарна комисия ще разгледа законопроекта, който връща стария режим за пушене на закрито. Едно от предложенията е дори връщане на тютюнопушенето на работните места. Изненадващо вчера премиерът смекчи изказванията си относно тоталната забрана и посочи, че тя може да бъде отменена след 22.00 часа.


Министър Атанасова обаче бе категорична, че не следва да бъдат противопоставяни бизнесът и здравето и да се коментират загубите на заведенията вследствие забраната.


„Можем да коментираме какви са разходите за здравеопазване, какви са разходите за онкология, какви са разходите за лекарства, за лечение на сърдечно-съдови заболявания. Двете неща изобщо не са съпоставими“, беше категорична тя.


В периода от началото на действие на забраната 1 юни до 30 ноември са извършени 116 000 проверки на 112 000 обекта. Издадени са 1665 предписания, 390 акта и са констатирани 240 наказателни постановления на стойност 104 300 лева. Министърът посочи, че според справките, които получава, забраната се спазва.


Здравният министър заяви, че ако лекарската небрежност стане стил на поведение след последните случаи на грешки на медици и починали пациенти, ще повдигне въпроса пред ресорната парламентарна комисия санкциите да бъдат увеличени.


„Недопустимо е в болница в България в 21-ви век да не бъде приет пациент и той да почине пред вратите на лечебното заведение“, каза тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще