Свързани новини

10.12.2012 14:16

Френският вестник Експрес: Командосите от Коиловци тренирали за нападение над Сирия?

Видян 3715 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският вестник Експрес, цитиран от най-тиражния руски Комсомолская правда (собственост на Газпром), публикува версии по случая с незнайно как озовалите се в Коиловци френски командоси. Без да се разбере откъде са се взели и как са изчезнали от България, нашите служби предпочитат да не говорят по случая.


Известните факти са, че в нощта между 15 и 16 октомври Слави и Васко Цоневи от село Коиловци, недалеч от площадката на ЯЕЦ Белене, и селският полицай Румен Цветанов влизат в ожесточена схватка с група неизвестни лица, чужденци, които са забелязани в картофеното поле на братята. Двама от нашествениците са простреляни в коленете от полицая, третият остава с разбит от стопаните нос. Други двама се скриват в чакащ ги наблизо джип.


Заловените са откарани на разпит в селския участък. Говорят френски, а багажът им се състои от парашути, пълна екипировка за планинско и подводно придвижване, портативно медицинско оборудване, достатъчно за полеви пункт, лаптопи, радиостанции, подробни карти на България и Румъния и на близкия град Славяново. Полицаят информира началствата, след което „започват необяснимите странности”, пишат Експрес и Комсомолка.


„Всички замесени са предупредени да си държат езиците зад зъбите. Вътрешният министър на България прави изявление, че хванатите са група туристи, любители на екстремните спортове. После настъпва информационен вакуум, безуспешно нарушаван с опитите на кмета на селото Красимир Иванов”, пишат двете чужди медии.


„Веднага изказах предположението, че неизвестните имат екипировка на спецподразделение. Хората ни се вълнуват, понеже не получават разбираемо обяснение и това поражда невероятни версии за случилото се. Особено, след като в селото се появиха емисари на МВР и съветваха да мълчим. Когато братята протестираха, просто ги задържаха, цитиран е кметът.


Според Експрес петимата от зоната на здрача са френски барети. Двама са скочили с парашут, а на земята в специално оборудван джип са ги посрещнали другите трима. Самолетът или планерът, от който са кацнали пришълците е идвал от съседна Румъния. Понеже скокът е станал от голяма височина, дуетът е имал кислородни маски. Тройката пък е пристигнала от София с наетия джип. Тъкмо се събрали и били хванати в крачка от двамата братя, защитаващи собствеността си и бдителния полицай.


Пресаташето на френското посолство в София Бенуа Кнопер отначало поддържа версията на българското МВР за група туристи – екстремисти. Но думите на дипломата са опровергани от френското списание Мариан, което уточнява, че хванатите са военнослужещи от отдел Действие на външното разузнаване на Франция. След това разкритие, властите на България и Франция млъкват...


В село Коиловци бродят слухове кой от кой по-кошмарен. Едни говорят, че България е станала тренировъчна площадка за подготовка на терористи, което свързват с преминалата в страната конференция на сирийската опозиция. На нея нея се обсъжда отстраняването на Башар Асад.


Според други френските туристи трябвало да „откраднат” от българска територия определен човек – примерно международен терорист, политик или друго лице, неудобно за западните спецслужби.


А още говорят, че е пресечена операция за нелегален трафик и търговия с органи. Туристите – екстремисти имали за цел да отвлекат човек, чиито органи да бъдат иззети и благополучно да се върнат обратно. Заради медицинското оборудване за цяла полева миниклиника, носено от групата, хората в селото смятат, че тази версия е най-вероятна.


А ние се питаме – толкова много криминални романи са прочели местните хора или в преразказа са вплетени разсъжденията на чуждите медии, които пишат за случая???


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще