Свързани новини

10.12.2012 12:02

Без коледни добавки за пенсионерите

Видян 1555 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пенсионерите няма да получат коледни добавки към пенсиите си, съобщи премиерът Бойко Борисов в БТВ. "Пари в бюджета няма", бе категоричен той. И добави, че страната ни трябва да продължи да спазва същата строга фискална политика, както досега. "Кой политик не иска да даде, но няма пари", заключи министър-председателят.


Борисов изтъкна, че именно пенсионерите са поддържали през годините БСП. "Не ги наказваме, но тези хора са им похарчили спестяванията, а за съжаление носталгията към миналото ги държи", коментира той. Премиерът бе лаконичен, че иска да даде много пари на нуждаещите се, но държи също така българите да ходят на работа, да имат метро, чиста среда, екология и добър път, защото са носители на прогреса.


За визитата в Америка:


Борисов обясни, че на срещата си с президента на САЩ Барак Обама не е дебатирана темата за шистовия газ у нас. Премиерът изчисли, че в Америка имат три пъти по-евтин газ и то благодарение на шистовата революция. "САЩ вече нямат интерес да проучват и добиват на друго място, но рано или късно и в България ще дойде технология, която ще го добива, но в момента имаме за това мораториум", даде повече подробности Борисов.


За ядрената енергетика:


Министър-председателят каза още, че в АЕЦ "Козлодуй" ще бъде изграден 7-ми реактор, само че той ще бъде хибрид. В момента се извършват предпроектните проучвания. "Там има инфраструктура, инженери, населението е приело, че в региона се развива ядрена централа и там е естественото място на 7-ми реактор", отчете премиерът.


За изборите:


Борисов коментира и думите на лидера на БСП Сергей Станишев, че ГЕРБ могат да си отидат по друг начин. "Те веднъж са убили дядо ми, така че приемам много насеризно тези работи и затова взимаме необходимите мерки, за да се предпазваме от тези бандити - охраняваме се, защото те са много страшни", заяви премиерът. И допълни, че няма да се дадат лесно на червените. Министър-председателят уточни все пак, че е абсолютно спокоен за предстоящите парламентарни избори догодина. "Това, което строим, правим и още ще направим до изборите - народът ще го оцени", убеден е Борисов.


За пушенето:


Премиерът коментира и забраната за пушене на закрити места. Той бе категоричен, че подкрепя промяната в закона, а когато е на работа в Министерски съвет, излиза да запали по един фас на терасата, а не дими в кабинета си. "Едно време се пушеше в самолетите, в градския транспорт, а сега ако някой запали цигара там, би било много лошо възпитание", направи обзор Борисов.


Министър-председателят е убеден, че до 22 часа в ресторантите не трябва да се пуши. "Може би най-правилното е, след като е толкова важна - темата да се повдигне в парламента и да се обсъди отново, а и след 22 ч. всеки работещ човек, който е отишъл на ресторант със семейството си, се прибира вкъщи", даде все пак надежда на пушачите и бизнеса Борисов. Той загатна дори, че може късно вечер да се върне старото положение с отделните зали за пушачи и непушачи.


За Конституционния съд


На въпрос дали ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия, Борисов отговори, че депутатите от управляващото мнозинство ще се срещнат утре следобяд с нея. "Това, което знам за г-жа Гугушева, са компромати, които излизат, но ние сме длъжни да я поканим на среща и тя да защити своята репутация", коментира още той. И добави, че именно Народното събрание е мястото, където трябва да се реши казусът.


За СДС и Иван Костов


"Ако има убиец на СДС, това е Иван Костов", коментира ситуацията вдясно Бойко Борисов. По думите на премиера лидерът на ДСБ е меркантилен човек и като частник оставил пасивите на СДС и си направил своя партия. "Костов често е идвал в моя кабинет, дори когато ме оперираха, той беше първият ми посетител в болницата. Мислех, че халюцинирам от упойката, но той ми каза, че сме опора на дясното и само ние може да бием БСП", разказа за впечатленията си министър-председателят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и