Свързани новини

05.12.2012 16:48

Овчаров: ГЕРБ харчат по 6 млрд. лв. годишно повече от БСП

Видян 1437 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

83 милиарда лева са изхарчили ГЕРБ са трите години на своето управление е изчислил Румен Овчаров. За сравнение той изтъкна в рамките на обсъждания на второ четене в НС бюджет за ДОО за 2013-та, че за 3 години тройната коалиция е похарчила 65 милиарда лева, пише Нюзбг. Така, по думите му, днешните управляващи харчели с около 6 милиарда на година повече от предходния кабинет.


Социалистът коментира още, че 580 милиона струва увеличението на пенсиите от догодина. Отдавна можехте да увеличите пенсиите, заяви Румен Овчаров, намеквайки за предизборния характер на увеличението.Той захапа управляващите и на тема магистрали, като посочи, че можели за 3 години да построят 6 000 км магистрали, а днешният кабинет построил 200 км пътища за 600 милиона лева. Ако харчели, както предходния кабинет според Овчаров, сега можели да имат пари за 6 000 км магистрали.


Социалният министър Тотю Младенов не остана безучастен към дискусията в пленарна зала и взе думата. Първото нещо, с което се заел кабинетът „Борисов" е да спре това, което се случвало при тройната коалиция - да се спре с увеличаването на дефицита в бюджета на ДОО, стана ясно от думите на министъра. Ние подходихме честно към настоящите и бъдещите пенсионери, изтъкна Младенов.


Трябваше да спасим пенсионната система, заяви той и подчерта, че ГЕРБ направили пенсионната реформа, от която щели да се възползват следващите две правителства. Социалният министър е категоричен, че благодарение на пенсионната реформа ще се укрепи ДОО и ще има по-високи пенсии.


Така, както го били подкарали в тройната коалиция, по думите на Тотю Младенов, пенсионната система щяла да фалира. Той изтъкна, че правителството се опитва да защити най-уязвимите групи в обществото.


Честно подходихме като направихме пенсионната реформа и от догодина имаме възможност да вдигнем пенсиите, похвали се социалният министър.


По-късно, в хода на дискусията, социалният министър се похвали, че министерството му дава пари за българските майки. Той акцентира, че кабинетът дава 30 милиона лева допълнително за изграждане на детски градини и ясли за децата.


Нещо, с което той е доволен още, е приемното родителство. В началото на мандата приемните майки са били над 200, а сега са 2200.


С още 600 ще се увеличи броят им след финансиране по ОП "Развитие на човешките реурси", стана ясно от думите на Тотю Младенов. 


ГЕРБ и БСП се скараха чии са пенсионерите и чии майките. Ако пенсионерите са на БСП, то нека майките са и на БСП, и на ГЕРБ, настоя Валентина Богданова. Социалистите настояват обезщетението за гледане на малко дете от 1 до 2-годишна възраст да е 310 лева. Според Богданова българските семейства сега с помощ от 240 лева за дете от 1 до 2 годинки са обречени на мизерия.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци