Свързани новини

28.11.2012 14:55

ПГКБ сигнализира за обществена поръчка, която е ощетила държавата с над 15 млн.лв.

Видян 1346 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигнал за обществена поръчка, ощетила държавата с над 15 млн.лв. внася днес депутатът от ПГКБ Атанас Мерджанов в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта. Мерджанов обясни, че става дума за обществена поръчка за реконструкция на пет електропровода в Североизточна България. Депутатът изтъкна, че спечелилата фирма е предложила проводник, който не  отговаря на техническите изисквания на търга, при това с тройно по- висока цена – над 22 млн. лв., при реална цена 7 млн.лв. Депутатът от левицата отбеляза, че избраният проводник претоварва електрическите стълбове и се създава риск от аварии, подобни на тези от лятото на 2010г. Мерджанов подчерта, че до този момент няма никаква реакция от страна на управляващите по въпроса.


Депутатът от ПГКБ Румен Такоров обърна внимание на случващото се със сметоразтоварището в Долни Богров, което беше закрито през 1997г. През 2012г. изненадващо се появява проект за рекултивация, за който обаче няма проведена обществена поръчка, въпреки че става дума за над 36 млн.лв. Такоров поясни, че до днес липсва комплексно разрешително, което е необходимо съгласно решението за ОВОС. Въпреки това на обекта са изпълнени строително-монтажни работи за над 3,5 млн.лв.  


Мая Манолова обяви, че днес за първи път Комисията на Яне Янев ще разглежда подаден от депутати от ПГКБ сигнал - той е за съмнения за корупционни практики от фирми, които са свързани с депутат от ГЕРБ. „Надяваме се, че мнозинството от ГЕРБ няма да препятства това разследване”, коментира Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион