Свързани новини

26.11.2012 16:24

Иван Костов прибра прясно изключените от СДС депутати

Видян 2092 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предстоящият референдум за "Белене" оформя нова коалиция. В инициативен комитет лидерът на ДСБ Иван Костов прибра прясно изключените от СДС депутати Ваньо Шарков и Мартин Димитров, съобщи Дартц


Новата организация ще участва като страна в предстоящия референдум "за" или "против"  атомната енергетика у нас. Председател ще бъде народният представител от ДСБ Иван Иванов. Членове на комитета освен Шарков и Димитров, стават още Альоша Първанов, Георги Касчиев, Димитър Бъчваров, Евгений Дайнов, Иван Хиновски, Иван Костов, Иво Инджев, Илиян Василев, Йордан Нихризов, Красен Станчев, Огнян Минчев и Светлана Георгиева.


Всички те излязоха с официален призив към хората на предстоящия референдум да кажат "не" на изграждането на нова ядрена електроцентрала.


Хората на Костов се ангажираха да съберат необходимите 7 000 подписа, за да бъде извършена номинация на новата организация, която да участва като страна в провеждането на бъдещото национално допитване.


Междувременно Меглена Кунева заяви, че България на гражданите ще бойкотира бъдещия референдум, тъй като той е задкулисна сделка между БСП и ГЕРБ. "70 процента от хората в движението са на мнение, че този референдум е фалшив и не искат да участват в него", аргументира решението бившият еврокомисар.


Кунева цитира и проучването на НЦИОМ, според което само 7 на сто от българите се чувстват информирани по отношение на ядрената енергетика. Тя бе категорична, че честността е най-добрата политика.


И от ДСБ, и от формацията на Кунева са убедени, че не е ясно кога евентуално ще се строи новата ядрена електроцентрала, с какви пари, колко ще бъде нашият дял, има ли частни инвеститори, къде ще се продава ел. енергията след това и изобщо има ли нужда българската икономика от подобен мащабен проект.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв