Свързани новини

26.11.2012 13:02

Плевнелиев против политически договорки за съдиите

Видян 1009 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Крайно време е парламентът да направи публичен дебат по това коя ще е следващата кандидатура за конституционния съд. Това каза президентът Росен Плевнелиев. "Не считам, че това трябва да бъде плод на партийни договорки. Много е важно това да бъде плод на различни кандидатури, дебат в парламента и най-добрият – нека да върви напред”, допълни държавният глава.


Във връзка с реакцията му при клетвата на Венета Марковска, Плевнелиев посочи, че със своите действия е застанал плътно зад Конституцията и ще продължава да го прави. Разбира се, хората в парламента също носят своята отговорност, допълни той.


На въпрос дали ще подпише указа за главен прокурор, ако избраният кандидат не му хареса, или ще постъпи както в случая с Венета Марковска, Росен Плевнелиев отговори, че трябва да е честен към българските граждани, а те не очакват от своя президент да влиза в политически игри и зависимости.


„Те очакват той да е надпартиен и да бъде мъдър и справедлив. Затова ще следя внимателно дебатите. Очаквам концепции, очаквам много зададени въпроси, очаквам техните отговори. След това, разбира се, и аз ще имам своята обосновка”, заяви Плевнелиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак