Свързани новини

21.11.2012 10:38

Станишев: Кандидатурата на Петър Стоянов е политическа сделка

Видян 1368 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предлагаме алтернативна политика, която е реализуема и която отговаря както на проблемите, така и на очакванията на хората. Предлагаме разумни и реалистични решения. Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев при представянето на алтернативния бюджет на БСП за 2013г. Той отбеляза, че след изборите БСП ще реализира в управлението тези приоритети - на основата на доверието на хората.


Социалистите предлагат ръст на данъчните приходи от 967 млн.лв., след като през последните години се увеличиха данъци и акцизи. Предвиждат се близо 150млн.лв. допълнителни постъпления от по- добро управление на държавната собственост. БСП набелязва и цял пакет допълнителни приходи за осигурителната система в размер на около 800 млн.лв. Една от мерките е увеличаване на максималния осигурителен праг на 3100лв., което според Станишев е социално справедливо в условията на криза. Предвижда се още увеличаване на осигурителните вноски за пенсии и за Фонд Безработица. БСП предлага мерки в подкрепа на реалната икономика и заетостта, подкрепа на бизнеса чрез Банката за възстановяване и развитие. Предвидени са и 200 млн.лв. за Фонд Флаг в помощ на общините при реализиране на европроекти.


В разходната част БСП акцентира върху най- острите проблеми. Предвиждат се 650 млн.лв. за социални дейности, 150 млн.лв. за здравеопазване, 290 млн.лв. в подкрепа на земеделските производители. Подкрепата за местните финанси е в размер на 325 млн.лв. Друга приоритетна сфера е образованието, науката и иновациите. Лидерът на БСП беше категоричен, че това е бъдещето на страната, в което трябва да се инвестира.


„Управлението на ГЕРБ се характеризира с две Б-та - Бедност и Безработицата – инициалите на Бойко Борисов”, заяви Станишев. Той напомни, че нито един бюджет на ГЕРБ досега не е бил изпълнен в приходната и в разходната си част, което показва абсолютната некомпетентност на управляващите. Тотален е провалът им и в събираемостта на приходи. „Не е тайна, че контрабандата, неплащането на акцизи и на ДДС станаха държавна политика в интерес на тези, които осъществяват контрабандата и точат ДДС. Отгоре на всичко и финансовата стабилност на ГЕРБ е тотална измама, защото за три години и половина са похарчили на вересия 6,5 млрд.лв. Дълговете на ГЕРБ ще ги плащат всички граждани – заради некадърността на управляващите и заради частните интереси на върхушката на ГЕРБ”, добави председателят на БСП.


Депутатът от ПГКБ Димчо Михалевски представи пред медиите подробните разчети на БСП в рамките на алтернативния бюджет. Той изтъкна, че общо предвидените приходи възлизат на 1.723 млрд.лв., а разходите общо са 1,324 млрд.лв. „Генерира се излишък, за да компенсираме дефицита, който очевидно стана практика при това управление”, отбеляза Михалевски.


„Кандидатурата на Петър Стоянов е договорка между ГЕРБ и СДС. Това е политическа сделка. Ние в тези сценарии няма да участваме. Не виждам и кой уважаващ себе си юрист би участвал”, заяви Станишев в коментара си за скандала с Конституционния съд. Зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов отбеляза, че в случая СДС се явяват в ролята на чистачи в акция по замитане на следите. „Очевидно е, че кадруването в съдебната система се извършва от Борисов, Цветанов и Фидосова”, категоричен беше Станишев. Той отбеляза, че кандидатурите на Марковкса и на Анастасов са лични назначения на Бойко Борисов. „Той създаде тази конституционна криза”, добави лидерът на БСП. Той с възмущение отбеляза, че ГЕРБ направиха държавата за посмешище. Станишев предупреди, че ако се избере нов конституционен съдия, без да се отмени предишното решение на парламента, това ще създаде основания всяко следващо решение на КС да бъде оспорено.


Председателят на БСП изтъкна, че Бойко Борисов на практика обяви кандидата си и за поста главен прокурор. „Очевидно е, че държат на всяка цена да подчинят съдебната система. За всички тези системни безобразия в най- кратко време ще бъде информирана ЕК”, изтъкна Станишев.


„Днес много хора имат морално право да изразят несъгласие със скотския начин на живот, на който са обречени. БСП има морално, политическо и управленско право да протестира и да се противопостави на безобразията на ГЕРБ”, заяви Ангел Найденов по повод на националния протест на левицата в събота. Той изтъкна, че това е най-мащабната политическа проява след митинга на 1 май, който също беше организиран от левицата. „Бойко Борисов да брои протестиращите. Очевидно това смущава ежедневието му”, отбеляза говорителят на БСП. Найденов беше категоричен, че на протеста социалистите са постигнали целта си – да заявят потребността от промяна и волята на левицата да я постигне.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак