Свързани новини

19.11.2012 14:27

Пожарът в Созопол заради лично отмъщение

Видян 1373 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неплатен наем от 2009 г. е причина за пожара в Стария Созопол, в който изгоряха трима души. След светкавично разследване полицията задържа и извършителят. Това е Павел Господинов, на 50 години, жител на Созопол, съобщи Дарик. Той е направил пълни самопризнания.


Обвинението към него е по чл.330, ал.3 от Наказателния кодекс - „умишлен палеж и непредпазливо причиняване на смъртта на трима души”.


Господинов твърди, че в момента на палежа не знаел, че в къщата има четирима човека. Затова обвинението към него изглежда така, разясни главният разследващ полицай Златко Пеев.


„Няма абсолютно никакви съмнения по отношение на авторството на на това деяние. Лицето направи пълни самопризнания. Като те са подкрепени от всички останали доказателства, които са събрани по делото”, каза Пеев.


Господинов е криминално проявен, осъждан е веднъж за шофиране в нетрезво състояние. Мотивът за престъплението му е личен, споделил на полицаите подпалвачът.


„Имал е личен конфликт. Били са в отношения наемодател – наемател, нещо не са се разбрали, тлеела е някаква вражда. Павел Господинов е бивш наемодател на Георги Георгиев през есента на 2009 г. На мен не ми каза за каква сума става въпрос. Каза, че не са си оправили финансовите взаимоотношения”, обясни Пеев.


Палежът на къщата, в който изгоряха 51- годишната Диана Великова и нейните майка и баща Златка и Трифон Моневи засега не се свързва с останалите три пожара на къщи в този район, както и предишния опит за запалване на същия дом на улица „Тюлен”, твърди полицай Пеев. „Към настоящия момент ние говорим само за този палеж и е доказано това деяние. Нямаме основание в момента да говорим за връзка между всички останали деяния”, заяви още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион