Свързани новини

16.11.2012 14:39

Безработицата удари 11%

Видян 1288 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Равнището на безработица през октомври достигна 11%, съобщиха от Агенцията по заетостта. Приключването на сезонната заетост обичайно повишава безработицата в страната. Равнището на регистрираната безработица през октомври 2012 г. е 11.0%, с 0.4 процентни пункта по-високо от месец септември. В бюрата по труда са регистрирани 361 898 безработни.


Входящият поток от безработни в бюрата по труда се увеличава. С приключването на активния сезон, търсенето на труд на първичния пазар традиционно намалява.


По-съществено през месеца се увеличават освободените от работа лица от сферата на хотелиерството и ресторантьорството (с 1551 лица), от транспорта (с 868 лица), от търговията (със 760 лица) и от селското стопанство (с 455 лица), основно, поради освобождаване на сезонни работници.


При държавното управление ръстът е с 1035 лица, като голяма част от освободените в тази дейност са лица, приключили участието си в схема „Развитие” на ОП „РЧР”, в която общините са основни работодатели. Намаляват освободените от областта на образованието и административно-спомагателните дейности.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион