Свързани новини

14.11.2012 17:17

Павлова убеди шейха на Катар за Русе - Свиленград

Видян 2074 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова постигна успех при посещението си в Катар, съобщи Блиц. Там тя проведе работна среща днес с министър-председателя и министъра на външните работи на страната шейх Хамад бин Джасем ал Тани. Той потвърди ангажимента на Катар да участва в изграждането на пътя Русе-Свиленград, като проектът следва да бъде подчинен на логиката на взаимноизгодното сътрудничество.

На срещата беше изявено желание и от двете страни за финализиране на преговорите по текущите проекти. Бе потвърдено и намерението катарската страна да посети България на ниво държавен глава и министър-председател през пролетта на следващата година.


По време на разговора бяха обсъдени всички двустранни проекти, работата, по които трябва да се ускори през следващите месеци и да бъде приключена до началото на следващата година. Министър-председателят на Катар подкрепи желанието на страната ни да види български компании, заети с изграждането на мащабната инфраструктура на неговата държава. Инвестициите в краткосрочен план се оценяват на над 300 млрд долара.


Отправена е покана към българския бизнес да разкрие свое представителство в Катар, като разгледа възможността да се обедини в консорциум, за да увеличи своята конкурентоспособност. Според катарския премиер по този начин нашият бизнес ще бъде своевременно информиран относно предстоящите проекти и възможностите за участие в тяхното реализиране.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей