Свързани новини

12.11.2012 12:04

Путин кани Борисов за първата копка на “Южен поток”

Видян 1763 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Покана за участие в тържествената първа копка на “Южен поток” е получил Бойко Борисов, съобщи Блиц. Събитието е насрочено за 7 декември край руския град Анапа, който се намира на западния бряг на Черно море. Оттам ще тръгва тръбата, която, след като мине по дъното, ще излезе край Варна.

Официалната покана от руснаците е и до енергийния министър Делян Добрев, както и до шефа на Български енергиен холдинг Михаил Андонов, съобщава “Стандарт”. Очаква се Владимир Путин да събере на копката държавните ръководители на всички страни, които участват в проекта. Засега обаче не е ясно дали Борисов ще уважи церемонията. В програмата му до края на годината няма планувано посещение в Русия, заявиха правителствени източници.


На 15 ноември шефовете на “Газпромекспорт” и “Булгаргаз” ще парафират договора за доставка на руски газ от Нова година, а акционерите в проектната комисия “Южен поток България” ще сложат парафи под документа, който дава старт на строежа на “Южен поток”. Очаква се газовият договор да е за 6 години и да предвижда значително по-облекчени условия и по-изгодна цена за страната ни.


Окончателното инвестиционно решение за “Южен поток” в България пък ще е една от последните и най-важни крачки преди старта на реалното строителство на газовата тръба у нас. Което пък ще се превърне в най-голямата инвестиция в родната икономика за последните над 20 години. По данни от последните предварителни изчисления изграждането на родния участък от “Южен поток” ще струва около 3,2 млрд. евро, което е над 50% от общия предвиден бюджет за сухопътния участък до Италия, оценяван на 6 млрд. евро.



 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион