Свързани новини

07.11.2012 17:27

11 млн. лв. за предепониране на боклука на столицата

Видян 1758 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осигурени са 11 милиона лева по Оперативна програма Околна среда за предепониране на битови отпадъци на депото в Долни Богров. Това каза зам.-кметът на Столичната община Мария Бояджийска на представянето на Проект за закриване и рекултивация на сметоразтоварище - село Долни Богров чрез обезвреждане и оползотворяване. Общият срок за изпълнение на проекта е 3 години в техническата част и частично в частта биологична рекултивация, т.е. биологичната рекултивация, засаждането и изпълнението на някои от мероприятията ще продължат и в четвъртата година, както и след това – мерките за поддръжка, каза Бояджийска.

Стойността на инвестиционния проект според сключения договор е 36 млн. лева, но засега са осигурени средствата за първия етап, които са 11 млн. лева.

Ще бъдат засадени и 80 000 бройки широколистни дървета и 66 000 храсти, като всяка година ще се засаждат 16 000 дървета в продължение на три години.

Проектът следва да бъде завършен до три години, т.е. до 2014 г., защото по ОП Околна среда след това строително монтажните работи не са допустими – в противен случай Столичната община ще загуби финансирането, каза още Мария Бояджийска.

Преди ден пък 2000 нови индивидуални контейнера за разделно събиране на отпадъци бяха поставени пред къщите в Банкя. На събитието присъства и кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която представи проект за разширение и оптимизиране на системата за разделно събиране на отпадъци.

По думите на Фандъкова в Банкя вече има създадени традиции в разделното събиране и хората приемат добре идеята. Фирма за преработване на отпадъци постави индивидуално пред всяка еднофамилна къща жълт контейнер, в който се събират всички сухи отпадъци – хартия и опаковки. На всяка улица е поставен по един контейнер, предназначен за биоразградими отпадъци. 





Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху